Du är inte inloggad.

Artikel

Ska man köpa en begagnad bil?

Det är mycket man ska tänka på när man tänker köpa en begagnad bil. Man ska till exempel överväga körkvaliteten, hur mycket bilen förbrukar och säkerheten.

Så vad är det egentligen du bör ha koll på när du ska köpa en ny bil? Först och främst bör du absolut höra dig för om bilens ålder och i vilket skick den är. Du bör jämföra bilens skick med hur långt den har gått och sedan komma på om det är någon som har fifflat med mätaren. Det här är inte supervanligt, men det blir allt vanligare när det gäller äldre bilar.

När du är säker på att mätaren visar rätt och du kan konstatera att skicket duger, så bör du börja se dig an bilens servicehistorik och hur pass mycket service bilen kommer att behöva framgent. Ibland händer det att man måste lägga ut mer pengar på service än på själva bilen. Om du upptäcker att bilen har allvarliga skador eller håller på att få allvarliga skador, kommer du att få problem, förutsatt att du inte kände till det innan.

Om du är ute efter att göra en bra affär bör du även ta med däcken i beräkningen. Med vissa bilar får du en bra uppsättning sommardäcken, såsom Hakkapeliitta- sommardäcken. Om du får med dig bra vinterdäck till bilen kommer du förmodligen att kunna spara in ett par tusen.

Att köpa en begagnad bil är en riktig konst. Du behöver känna till alla delar för att få den bästa bilen. 80 % av alla köp av begagnade bilar misslyckas eller lever inte upp till förväntningarna. Det här innebär förstås att det inte finns fler än 20 % av de riktiga pärlorna ute på våra vägar.

Men om du tänker igenom ditt köp ordentligt och fokuserar på alla delar kommer du att få en bättre bil och bättre utrustning och med stor sannolikhet även en bil som har körts mindre. Oftast kan man faktiskt komma så här långt. De riktiga pärlorna är de bilar som du faktiskt kan tjäna något på när du säljer dem.

Lycka till med ditt köp av begagnade bilar! Tänk på de här sakerna och se till att du får med dig ett par bra däck och en ordentlig bil. Det kommer att göra susen! Det är en härlig känsla att ha hittat den perfekta bilen!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rexbegonia "Caracas"
Studentsången
Att välja varm höstjacka
Däckinfo
Köp bildäcken på nätet istället