Du är inte inloggad.

Artikel

Skaffa en ny bil till företaget

Om du driver ett företag kan det i många fall krävas att du innehar en bil. Detta för att utföra arbete, tjänsteresor, transporter med mera. En bil kan faktiskt i många fall vara nyckeln till att du kan arbeta med själva företaget. Innan du bestämmer dig för att köpa en ny bil till ditt företag, bör du faktiskt ta dig en funderare på hur du skall finansiera bilen. Har du kapital kan du självfallet finansiera den kontant, men detta kan vara dåligt för bolagets likviditet, utifall du även behöver pengar till annat i firman.
 

Lån till en bil

Vanligast är faktiskt att man lånar till en bil genom ett företagslån eller ett privatlån om man innehar en mindre firma. Äger du ett aktiebolag och innehar några verksamhetsår på nacken kan säkerligen ett företagslån eller ett investeringslån vara en fördel. Har du dock nyss införskaffat firman, kan det i princip vara omöjligt med att få tillgång till ett företagslån. I dessa fall är det vanligt att man i stället lånar pengar privat genom ett så kallat privatlån och därefter köper en bil som man nyttjar i firman.

Låna av dig själv

 

Man kan även lägga upp det på ett sådant sätt att man lånar pengar privat som man sedan i sin tur lånar ut till företaget. Ditt företag blir då helt enkelt skyldig dig pengar, vilket du bokför. Detta är även det vanligt för att få tillgång till kapital i ett nystartat företag, helt enkelt att ägaren går in med eget kapital. Detta kapital kan du då använda just för att köpa en bil till firman.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Löneoutsourcing gör att personalen alltid får rätt lön
Fakturaköp är ett smart sätt att frigöra likviditet snabbt
Vad krävs för att börja tjäna pengar online ?
Tips om du ska starta eget företag
Wise Consulting