Du är inte inloggad.

Artikel

Skillnaden mellan haspel- och multirulle - Vi hjälper dig

Fiskerullar från kända tillverkare som Abu Garcia, Okuma och Shimano

Fiskerullar är något av det roligaste som finns att söka efter.  Man kan i timtal sitta och läsa om de nya haspelrullarna, funktionerna i multirullarna och drömma sig bort till ett vatten fyllt av lekande fisk. Det finns en helt otroligt stor mängd olika rullar av olika typer och utförande och man hittar alltid något nytt som man vill prova. Hos jiggar.nu kan du lätt hitta bra rullar från kända tillverkare som ABU Garcia, Okuma, Shimano och Penn bland andra. Välj bland haspelrullar, multirullar och flugrullar och tveka inte att ställa frågor om du har några. Prismässigt ligger jiggar.nu väldigt bra till och med sitt utbud kan de tillgodose både nybörjare och erfarna sportfiskare. Med en snabb leverans, omsorgsfullt och väl förpackat och med en kundservice som är väldigt bra så vet man att man kommer bli nöjd med sin nya rulle och fiskeutrustning.


Haspelrulle

En haspelrulle är en fiskerulle med en bygel som man fäller upp innan man kastar och sedan släpper linan mitt i kastet, när du börja veva in så slås bygeln till och den utkastade linan läggs tillbaka på spolen. Alla haspelrullar har en slirbroms i sin utrustning som ger löplina när fisken hugger och inte lossnar. Alla nya haspelrullar har backspärr, och kan justera vevens position åt både höger och vänster för att passa vänster- och högerhänta fiskare. En perfekt rulle för spinnfiske, gäddfiske och jigga
 

Multirulle

Multiplikatorrulle är en typ av fiskerulle som används vid framförallt sportfiske. Den kallas multirulle eller "bait casting reel" på engelska. Denna fiskerulle är placerad ovanpå fiskespöet, fiskelinan är upprullad på en horisontell spole inuti rullen,  spolen kan separeras från huset på rullen. Linan styrs jämnt av en linförare och korsvis när den vevas upp efter du har kastat ut betet. Multirullar har nästan helt frikopplade spole som gör att linan löper ut mer friktionsfritt jämförelsevist mot haspelrulle. Detta medför långa kast med tyngre beten eller vid jerkfiske. Vi havsfiske, trolling eller grövre gäddfiske så är multiplikatorrullar att föredra.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välj rätt elcykelbatteri
Mercedes E-klass, vad är nytt?
Vad ska vi göra hemma hela dagen?
Unikt tillfälle att köpa elcykel med elfordonspremien
Rubiks Kub - fortfarande populär