Du är inte inloggad.

Artikel

Skötsel och tips mot fett hår

Står du varje dag i badrummet och kämpar med schampo och balsam? Har du snart prövat alla möjliga produkter och varianter av hårvård som finns? Får du fortfarande på bara någon dag fett, oljigt och stripigt hår? Isåfall är du inte ensam, faktum är att väldigt många människor lider utav fett hår och fet hårbotten – det är inte mycket konstigare än att ha torrt eller slitet hår. Tyvärr brukar fett hår ofta förknippas med orenlighet eller slarv av hårvårdsprodukter, men oftast är det tvärt om – folk med fett hår duschar och tvättar sig varje dag men blir ändå inte av med det.

Du kanske undrar varför just du är drabbad? Varför inte du kan få ett vackert och skinande hår som så många andra? Svaret är enkelt - det kan du! Du behöver bara följa några enkla skötselråd och tips mot fett hår så kan du redan märka resultat på enbart en veckas tid, och om du dessutom införskaffar dig rätt sorts produkter så har du alla förutsättningar för att en gång för alla bli av med det.

Fett hår och oljig hårbotten beror nämligen på ett överskott av talg, vilket är kroppens naturliga medel för att skydda håret och hårbotten från smuts samt mjuka upp det. Det är dina talgkörtlar som står för produktionen utav talg (även känt som sebum), tyvärr kan talgkörtlarna hos vissa människor vara överstimulerade av olika anledning. Det kan till exempel bero på att du använder fel sorts produkt i håret som irriterar talgkörtlarna, det kan vara hormonella förändringar i kroppen under exempelvis pubertet, graviditet m.m. Men det kan även vara genetiskt betingat, med andra ord, om din mamma eller pappa har haft eller har fett hår är risken stor att även du har det.

Men oavsett av vilken anledning du har fett hår eller oljig hårbotten så finns det en sak gemensam, hjälp finns att få, och du kan hjälpa dig själv! Du behöver inte uppsöka någon hudläkare eller gå till någon hälsocentral, det enda du behöver göra är att slänga bort hårvårdsprodukterna som du köper på ica eller coop och ersätta med produkter för fett hår istället. Produkterna du hittar i hyllorna på livsmedelsaffären är inte bra för feta hårtyper på något sätt, eftersom de tenderar att bygga upp en hel del rester i håret som stör talgkörtlarna. Däremot produkter som är speciellt anpassade för fett hår är fria från silikon, suger upp överflödigt talg samt skyddar och stärker håret från smuts.

När man nämner specialanpassade produkter brukar många rygga tillbaka och tänka dyra märken och krånliga behandlingsmetoder, men sanningen är att produkterna kostar bara någon hundralapp eller två och kan enkelt beställas online. Så vad väntar du på? Läs några tips & behandlingsmetoder mot fett hår och skaffa dig ordentliga produkter – enkelt, snabbt och smidigt!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Historien om en retroklänning
Fördelar med att detoxa din kropp
Vad är ett Bola gravidsmycke
Var man kan köpa mandelmjöl
Passar löpband bara för latmaskar?