Du är inte inloggad.

Artikel

Smidigt med elektronisk fakturahantering

Tiderna har förändrats, och när man tänker på hur snabbt det gått, inser man hur lätt man som människa blir fartblind. Det var bara några år sedan som internet mer var en källa till underhållning än en hjälp i vardagen. Men idag finns internet överallt och hjälper inte minst företag att arbeta effektivare. En av de saker som förändrats mycket på senare år är hur man skickar ut och betalar fakturor. Här kommer en genomgång av elektronisk fakturahantering.

 Vad innebär det?

Elektronisk fakturahantering innebär kort och gott att man istället för att skicka sina fakturor med snigelpost, helt enkelt skickar dem via ett e-mail. Det innebär att man inte behöver vänta på att ett papper ska komma med posten, och på samma sätt behöver man inte vara rädd för att tappa bort en fysisk faktura. Allt du behöver finns smidigt i din inbox.

Var ligger besparingarna för avsändaren?

Besparingen med att skicka fakturor via mejl görs av både avsändare och mottagare av fakturan, och det är självklart därför som http://merskogmindrepapper.blogspot.se/2013/07/enklare-hantering-och-battre-overblick.htmlelektronisk fakturahantering är den bästa hanteringen idag och är den gängse formen för att skicka och betala fakturor. Vinsten för avsändaren består framför allt i det faktum att denna inte behöver betala för att skriva ut papper, och porto för att skicka iväg brevet. Det finns också en vinning i att fakturan kommer iväg fortare, vilket gör att chansen att pengarna kommer in snabbare blir större.

Var ligger besparingarna för mottagaren?

För mottagaren ligger besparingen främst i smidigheten, att fakturorna finns samlade på ett och samma ställe och att man inte behöver oroa sig för att tappa bort dem. Att behöva hålla sig med ett stort papperslager, är nämligen på sikt oerhört kostsamt för ett medelstort företag.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lånar pengar till utbildning
Löneoutsourcing gör att personalen alltid får rätt lön
Några saker om släpvangsförsäkringar som du inte visste
Så får du bäst ränta på ditt billån
Vad är factoring?