Du är inte inloggad.

Artikel

SMS lån – ett snabbt lån med både fördelar och nackdelar

SMS lån ibland även kallad mobillån är ett mycket snabbt också väldigt dyrt sätt att låna pengar. Att låna pengar direkt via mobiltelefonen är förmodligen ett av de enklare sätten att få tag i pengar snabbt. Men som sagt, SMS lån kostar en hel del att teckna. Anledning till detta är att kreditgivaren inte kräver någon säkerhet och pengarna betalas ut mer eller mindre omgående efter ansökan. Detta innebär naturligtvis både stora risker och kostnader för kreditgivare. För att täcka dessa kostnader och dessutom gå med vinst, tar smslångivare i regel ungefär 20-25% av lånebeloppet i ränta och avgifter.

SMS lån är det enklaste sättet att låna pengar, men egentligen något som man i möjligaste mån bör undvika på grund av dess höga ränta. En uppenbar risk med att låna pengar snabbt, är att man lånar utan att först tänka igenom om man i ett senare skede verkligen kommer ha tillräckligt med inkomster för att återbetala lånet. Eftersom SMS lån ofta enbart löper under kortare tidsperioder så som 15 – 60 dagar, är det lätt hänt att man inte hinner betala tillbaka hela lånet i tid. Vissa långivare erbjuder då förlängning av lånet, men inte alla. Om du misslyckas med avbetalningen, riskerar du att bli prickad och hamna i kronofogdens register. Att låna trots betalningsanmärkningar är ofta väldigt svårt, eftersom i stort sätt alla kreditgivare använder sig av kreditupplysning innan de beviljar lån.

Fördelar med SMS lån

Även om det finns väldigt många avigsidor med SMS lån, är inte allt dåligt med denna typ av mikrolån. Ett SMS lån är ett extremt snabbt sätt att föra pengar till ditt konto.  Du kan enkelt ansöka om snabblån direkt via webbplatser eller SMS. Sedan görs en kreditprövning och om kreditgivaren är nöjd med din ansökan beviljas du lånet.

Efter godkänd ansökan betalas i regel pengar ut direkt, i vissa fall kan det ta någon dag innan du ser pengarna på ditt konto. Det finns även en del smslångivare som erbjuder lån utan UC kreditupplysning. Det gör att det faktiskt i vissa fall är möjligt för dig med skulder eller betalningsanmärkningar hos kronofogden att låna pengar ändå.

 SMS lån ska betalas tillbaka mycket snabbt. Ofta skall hela beloppet vara återbördat inom loppet av en månad. Om du inte uppfyller detta krav kan det leda till extra kostnader, inte sällan är straffa avgifter av detta slag mycket omfattande. Det är därför viktigt att noga ta del av alla lånevillkor när du ansöker om ett lån. Du bör även överväga om det inte finns någon annan möjlighet att få lån snabbt. Fler möjligheter kan du läsa om på låns.nu.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Forex sparkonto - ett bra alternativ för dina sparpengar
Samla lån
SMS Lån bra eller anus?
Vad innebär iGaming och dess industri
Lån utan UC