Du är inte inloggad.

Artikel

Sms-lån vs. vanliga privatlån

Många talar om det och man hör det överallt - de såkallade sms-lånen. Tanken är egentligen väldigt smart. Skicka ett sms och låna pengar. Allt går väldigt snabbt och är väldigt enkelt. Men snabbt är inte alltid bra. Det är sällan att impulsiva handlingar är de bästa då de sällan är välbetänkta. Men många använder sig av dessa sms-lån och detta kan få oanade konsekvenser om man inte är medveten om villkoren. Och det är sällan man hinner läsa alla förutsättningar och villkor när lånet går via sms. Därför kan det vara en bättre idé att ta ett helt vanligt privatlån hos en lånegivare. Här informeras man bättre om villkoren och även om själva låneprocessen är snabb är det dock några fler steg man ska genomföra. Under alla omständigheter verkar det som att folk som tar vanliga privatlån tänker sig om en gång till skillnad från de som tar sms-lån. Här ska det helst gå snabbt för att man är i akut behov av pengar. Men man kan alltså riskera att hamna i ännu större behov av pengar senare då man plötsligt ska räntor och omkostnader ska betalas tillbaka. Även om idén med sms-lån är smart så är den oftast mest smart för långivaren än för lånetagaren. Självklart kan man stå och sakna pengar här och nu men det är sällan man inte har tid att vänta på att ett vanligt privatlån godkänns.
Många ekonomer och experter avråder också från att ta ett sms-lån gentemot ett privatlån och detta är nog pågrund av att många inte tänker efter ordentligt innan de tar ett sms-lån. Intentionen kan vara god men kan komma konsekvenser man som förbrukare inte har tänkt igenom.

Privatlån kan man också ta utanför en banks väggar. Det är lätt och går snabbt att göra det online via lånegivares hemsidor och det tar inte lång tid innan du får pengarna på ditt konto. Här är det också lättare att hitta de olika villkor för att ta ett lån och du kan då lättare fundera en gång till om det är en god idé att du är lämpad att ta ett lån just nu. Marknaden för privata lån är också mer etablerad och konkurrensen och därmed ofta är en billigare lösning när man ska ta ett lån.
Så mitt råd är solklart, att det alla dagar i veckan är bättre och mer fördelaktig att ta ett privatlån i stället för ett sms-lån.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Om att låna eller tjäna när man fattas pengar
Att tänka på vid lån till bil
Har du flera lån?
Tips och råd kring Mötesbokning
Varför du bör välja MasterCard kreditkort