Du är inte inloggad.

Artikel

Sök i bilregistret för bättre bilaffärer

Är du en av många som går i tankar om att köpa en begagnad bil? Då är du sannerligen inte ensam. Hundratusentals bilar av begagnad sort byter varje år ägare bara i Sverige.

 

Till saken hör dock att många personer fortfarande blir eller känner sig lurade efter att ha köpt en begagnad bil av såväl någon annan privatperson eller av en bilhandlare. Detta problem kan dock lösas genom att man lite mer noggrant kontrollerar bilar via bilregister som finns att tillgå.

I dagens läge kan du som privatperson få ut så pass mycket uppgifter från såväl trafikregistret som andra myndigheter och aktörer gällande bilen i fråga så att du kan ha mycket kött på benen innan du genomför ett köp. Att ta reda på bilinfo online bör vara det första man tar sig tid att göra då man skall köpa en begagnad bil.

 

Det finns ett par viktiga punkter som man först om främst bör kontrollera innan man genomför ett köp av en begagnad bil.

 

Man bör se över att ägare och säljare är samma person om man köper en bil av en annan privatperson. Du kan ej säga att du handlat bilen i god tro om bilen varit stulen eftersom det är din plikt att se över ägandet. Kontrollera alltid vem som står som ägare samt ID på personen som säljer bilen. Detta skall överensstämma! Är du osäker på hur du skall kontrollera ägare kan du enkelt söka på någon sokmotor "vem äger bilen" för att finna svar.

 

Kontrollera om bilen innehar skulder kvarvarande. Detta eftersom fordonsrelaterade skulder följer med bilen. Du kontrollerar detta enkelt genom att ringa Transportstyrelsen.

 

Kontrollera bilens senaste besiktningar och att bilen är besiktad korrekt. Se över besiktningsprotokoll och historiken.

 

Med dessa tre enkla kontroller bör du känna dig betydligt tryggare vid ett köp av en begagnad bil.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Detta bör du tänka på innan du tar et lån med betalningsanmärkning
Grunderna i Handel Online Genom Broker Webbplatser
Starta eget - men tänk ekonomisk
Låna på nätet
Smslån för en resa