Du är inte inloggad.

Artikel

Spådom

 

En av våra favoritsysselsättningar ända sedan civilisationens start är att försöka spå vår framtid. Det finns flera olika sätt man kan använda sig av för att försöka göra en sådan spådom. En av de allra första metoderna att göra en spådom var att läsa av djurs inälvor. Genom att rota runt där och försöka hitta mönster och tecken ansåg man sig kunna hitta svaret till vad framtiden hade att erbjuda. Nuförtiden så använder man sig av lite trevligare metoder. Här kan du prova att göra spådom gratis

Orakel hade mycket makt under antiken. Pythia var det mest kända oraklet och hon gav spådomar till regeringen och till ledarna. De konsulterade alltid med henne innan stora händelser och innan de gick ut i krig. Pythia försatte sig själv i trans innan hon gav sina spådomar och hon fick sitta på en stol ovanför vulkanångor och tugga på speciella blad.  Det var sen upp till prästerna att tolka budskapet som kom fram, detta var något de var väldigt duktiga på och tolkningarna var oftast mycket breda så att prästerna i efterhand inte kunde bevisas ha fel.

En annan gammal spådom är att spå i pendel. Här använder man sig av en tyngd som hänger i ett snöre. Du ska sen ställa en fråga som det går att svara ja eller nej på. Se sen om tyngden svänger motsols eller medsols och får svaret på din fråga. Det är ett ganska roliga sätt att spå eftersom det är något alla kan göra själva i hemmet.

Det är även mycket populärt och vanligt att spå i händer. Denna sortens spådom finns i hela världen och man använder sig av linjerna i handflatan för att försöka utläsa speciella mönster. På detta sätta kan man läsa av inte bara vad som kommer att ske utan även vad som har skett i tidigare liv.

Tarot är ett av de allra största sätten att spå på. Korten är väldigt vackra och fantasifullt designade. Tarot användes först som spelkort men efterhand blev de alltmer populära som spådomsmetod. Korten läggs upp i speciella positioner och utefter kombinationens resultat kan man läsa ut hur framtiden kommer att se ut avseende pengar, kärlek och lycka. Även om det är en gammal metod så är Tarot fortfarande mycket populärt både på internet och via telefon.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Nya husvagnar Höganäs
Bra semesterväder
Upplevelser i Göteborg
Isdubbar
Köpa TV