Du är inte inloggad.

Artikel

Spara pengar i företaget med kreditkort

Driver du ett eget företag och innehar svårigheter med likviditeten kan det vara lockande att ta ett så kallat företagslån utan krav på säkerhet. Företagslån av denna typen liknar i allmänhet ett vanligt blancolån, och är ett lån utan krav på ställd säkerhet. Dessa lån kan jämföras med ett vanligt privatlån som du kan nyttja som konsument, fast med skillnaden att de är utställda på ditt företag i stället. Dock kommer du som ägare av bolaget vara återbetalningsskyldig, även om du innehar ett aktiebolag.

 

Lån av denna typen brukar vara relativt dyra att ta och förhållandevis oförmånliga till och med i jämförelse med ett privatlån. Ibland tjänar man till och med på att ta ett privatlån och själv låna ut kapitalet till sitt företag. 


I allmänhet handlar det om att just företagslån skall återbetalas inom en mycket kortare tidsrymd, ofta inom ett antal månader, vilket gör att de i princip bara liknar en kredit. 


För många företagare med mindre bolag kan det då vara mer värt att satsa på ett kreditkort utan avgift som dessutom innehar räntefri kredit i ett antal veckor eller månader. På det sättet kan du låna pengar till firman i ett antal veckor gratis och på det sättet skapa en bättre likviditet i bolaget.


I många fall kan man behöva just likvida medel för att betala leverantörsskulder och nödvändigt material till företaget för att det skall fungera. Genom att inneha ett kreditkort med räntefri kredit kan du komma runt problemet utan att behöva ta ett dyrt företagslån som du dessutom måste betala tillbaka inom en snarlik tid som en kredit kan givas med kort.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Leasa bil privat
Räntor på lån och vilken man ska välja
5 tips som hjälper dig att spara pengar
Mycket att tjäna på att välja rätt mobilabonnemang
BankID - En revolution