Du är inte inloggad.

Artikel

Spela det klassiska ölspelet

Ölspelet är ett av de populäraste dryckesspelen som spelas på fester och förfester världen över. Det är ett enkelt spel som endast kräver någon alkohol att dricka samt en kortlek.

Detta festspelet finns i mängder av olika versioner och reglerna varierar stort, det gemensamma är att man använder sig av en kortlek och låter korten bestämma spelets gång genom att ge varje kort en regel eller ett uppdrag. Några exempel på regler kan vara att om man drar en svart trea får man dricka tre klunkar, om man dra en kung får man ta botten upp osv. Det är själva principen med spelet.

På senare tid har det blivit allt populärare med festspel och partyspel vilket har gjort att utbudet av nya festspel har helt och hållet exploderat. Allt från enkla kortspel och tärningsspel till mer avancerade brädspel. Är du intresserad kan du hitta nya festspel och partyspel här.

Dessa nya varianter av festspel kan nu vara hela syftet med festen, du har tröttnat på krogen och vill sitta hemma med polarna och dricka öl, då passar dessa spel utmärkt. Några av spelen handlar om alkohol och andra om mer utmaningar och liknande. Det finns något som passar alla.

Ofta är dessa festspel en utveckling av redan etablerade spel men som anpassats för att fungera även som festspel. Några exempel är Drinkschack. Detta bygger på den vanliga versionen av schack fast med fyllda snapsglas som man behöver dricka upp varje gång en pjäs blir utslagen.

Har du inte testat dessa spel så rekommenderar jag er att testa. Vill ni inte köpa ett festspel så besök ändå deras webbplatser, kontrollera reglerna och använd er av era befintliga spel som ni har i garderoben. Som sagt så kräver de flesta av festspelen egentligen inget speciellt spel utan kortlek, tärningar eller original versionen av spelet kan fungera lika bra att använda.

Så har ni tröttnat på era tråkiga förfester eller torra hemmafester? Leta upp ett passande festspel och få fart på festen på riktigt, nu är det slut på alla tråkiga torra hemmafester.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rock and roll och dess influenser
Ballongflyg, var när hur
Fan av färger eller färgskraj?
Matlagning som företagsaktivitet
Vinn tillsammans med ditt favoritlag