Du är inte inloggad.

Artikel

Starta eget - men tänk ekonomisk

 

Anledningarna till att starta eget företag är många. Många vill bli sin egen chef och få bestämma sina arbetstider och villkor helt själva, andra vill framför allt skapa något eget för att få företaget att växa och på sikt bli självgående för att kunna sluta jobba helt en dag medan andra helt enkelt vill starta eget för att skapa det drömjobb de alltid velat ha. Skälen till att starta ett eget är många, men än fler är de olika typer av företag man kan välja mellan när man väl tagit beslutet att starta eget.
 
En vanlig bransch för egenföretagare är att dra igång ett litet café, en restaurang eller en bar där man serverar mat, dryck och fika. För att ge sig in i restaurangbranschen krävs en hel del kapital. Man behöver kunna betala för saker som lokalhyra, restauranginredning, restaurangutrustning och bra råvaror för att ha något att laga maten av. 
 
Ett bra sätt att komma lite billigare undan när man ska starta café eller restaurang är att köpa sin restaurangutrustning begagnad. Man kan få riktigt bra restaurangmaskiner, restaurangmöbler och annan restaurangutrustning till grymt bra priser om man köper den begagnad. Begagnad restaurangutrustning behöver absolut inte vara sämre än annan restaurangutrustning. I många fall kommer den begagnade restaurangutrustningen från caféer och restauranger som förköpt sig i uppstartsfasen och sedan tvingats lägga ner av ekonomiska skäl. Dessa restaurangutrustningar köps sedan upp av andra företag, de testas noga och renoveras vid behov och säljs sedan som begagnad restaurangutrustning med ny garanti till väldigt bra pris. Ofta är utrustningen ny eller så gott som ny vilket gör den till en riktigt bra investering för den som ska starta café eller restaurang. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sök i bilregistret för bättre bilaffärer
Jämför Lån
Tjäna extra pengar på att hyra ut
Vad kostar egentligen bilresan?
Följ denna stora artikel om hur man kan tjäna pengar online