Du är inte inloggad.

Artikel

Ta hand om din tarmflora

Funderar du hur du skall välja rätt probiotika?

Kunskapen om samspelet mellan tarmens bakterier och hjärnan ökar hela tiden. Jag tycker att det är speciellt intressant att tarmbakterierna påverkar känslor, som bl.a. smärta, humöret, inlärning, minnet, aptit och andra känslomässiga tillstånd.
Bakterierna som lever i symbios hjälper vår hälsa och vi deras. Vi ger ett hem och mat, och de hjälper oss med bl.a. ämnesomsättningen, hormonerna, tillverkning och absorption av vitaminer samt immunsystemet.
En del av bakterierna är ”dåliga”, verkar negativt på vår hälsa. De ökar inflammation och kan vara en bidragande faktor till olika sjukdomar, som olika allergier, magproblem, smärta, depression och hudproblem.Om bakteriestammen har för mycket ”dåliga” bakterier orsakar den ofta svullnad, luftproblem och känslan av att matsmälningen inte fungerar.

Genom att äta probiotika är det lätt att upprätthålla en bra bakteriestam. Kaisa Jaakkola har räkna upp hur du kan säkerställa probiotikan effekt:

1. Mikroberna i probiotikapreparatet är levande ännu vid användningstidpunkten: på förpackningen måste det finnas utmärkt hur mycket mikrober som garanteras att de finns ända till bäst före – datumet

2. De använda bakteriestammarna har bevisats fungera på det man försökerförbättra, t.ex. allmän hälsa, IBS/trambesvär, motståndskraft: de här kan man säkerställa genom att det på förpackningen står vilka bakterie stammar den innehåller, inte bara en viss probiotika art. En probiotika familj är t.ex. Lactobacillus Acidophilus. Om preparatet sägs innehålla endast asidofilus-bakterier kan man inte garantera, att produkten innehåller bra, forskade stammar som har hälsoeffekter du söker.

(Life 9:
1. Lactobacillus acidophilus – Får socker att jäsa till mjölksyra, och bidrar således till att upprätthålla en hälsosam PH-balans i kroppen. Hos kvinnor hjälper det kroppen att skydda områden som är lätt utsatta för infektion.

2. Bifidobacterium lactis – Kan lugna matsmältningssystemet, stödja immunsystemet och hjälpa att kontrellera koleserolnivåerna. De hjälper även att bryta ner makronäringsämnen, socker och fiber.

3. Lactobacillus plantarum – Kan hjälpa matsmälningen, absorption av näringsämnen och tillverkningen av vitaminer. Kan även minska socker- och kolhydrat suget samt tarmpatogener (speciellt viktigt för gravida och små barn). Den här stammen klarar bättre av antibiotika. De hjälper att hålla tjocktarmens väggar hela, så att inga skadliga ämnen kommer in i blodomloppet.

4. Lactobacillus rhamnosus – Enligt forskning minskar stammen känslomässig stress, underlättar vikthantering, minskar allergeners effekt och stöder en hälsosam hudbildning.

5. Lactobacillus salivarius – Förekommer ofta i munnen och i tunntarmen. Kan stöda munhälsan och lugnar matsmältningskanalen.

6. Streptococcus thermophilus – Bekämpar effektivt dåliga bakterier som du inte vill ha i tarmen. Kan hjälpa att höja folat- och hemoglobin värdet.

7. Bifidobacterium breve – Lugnar matsmältningskanalen, stöder immunsystemet och kan förhindra tarmpatogener. Hjälper speciellt att bryta ner kolhydrater.

8. Bifidobacterium bifidum – Stärker tarmens väggar och hjälper att bryta ner fiber. Förhindrar patogener och toxiner att skada tarmen och att hamna i blodomloppet. Hjälper även kroppen att bilda B12 – och K2 -vitamin samt biotin.Denhär bakterien minskar kraftigt då människan blir sjuk, äter antibiotika, utsätts för bekämpningsmedel eller konstgjorda sötningsmedel, vilket gör det extra viktigt att ta bakteriestammen i form av kosttillskott.

9. Bifidobacterium longum – Hjälper vid stressrelaterade matsmältningsproblem och främjar allmänna hälsan.)

3. Preparatet skall innehålla flera än en probiotikastam. Olika stammar kan ha olika effekter. Genom att äta endast en probiotikastam medför inga betydande fördelar. (Life 9 har nio olika bakteriestammar)

4. Man äter tillräckligt med probiotika. T.ex. i många studier av Lactobacillus Acidophilus NCFM-stammen har man gjort med en dags dos på 10-15 miljarder levande mikrober. (Life 9 innehåller 17 miljarder levande mikrober)

Young Livings Life 9 probiotika uppfyller lätt som en plätt alla dessa krav på ett bra probiotikapreparat. Probiotioka har inga antikroppar, vilket betyder att de passar alla åldrars kroppar och kan ätas kontinuerligt eller som kur. Tarmfloran har ett betydande samband med din hälsa, äter du av Life 9 redan?

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

underkjolar med tyll
Optiker Vasastan
Vad utmärker ett LCHF bröd?
Olika skönhetsprodukter för fotvård
Information om tatueringar