Du är inte inloggad.

Artikel

Tips om du ska starta eget företag

Funderar du på olika metoder att marknadsföra dig?

Här kommer några beprövade tips:

 

 

  1. Uppfinn inte hjulet en gång till

Du behöver inte hitta på alla nya metoder att marknadsföra dig om du planerar att starta eget företag. Kolla hur företag gör inom andra branscher än den där du själv jobbar och se vad du kan lära dig av det. Lägg märke till hur många företag i dag rekryterar nya medarbetare från helt andra branscher. Det sker helt medvetet för att just få erfarenheterna av hur den andra branschen lyckats så bra.

 

  1. Koppla dina erbjudanden till något som är aktuellt

 

Använd dig av Google Alerts om du funderar på att starta ditt eget företag för att på ett enkelt sätt följa med i vad som skrivs inom ditt område. Det är gratis att skriva in vilka och hur många sökord som helst så att du direkt får mejl om vad som skrivs på nätet. För mig är det ett av de allra effektivaste sätten att hänga med.

 

  1. Testa – det är lätt att göra

Om du planerar att skicka ut ett marknadsföringsmaterial om din nya verksamhet, lansera en ny tjänst eller produkt finns det i dag goda möjligheter att via Internet, sociala medier och e-post testa, mäta och korrigera innan du satsar för pengar och tid på något nytt. Jag är med i några grupper på Facebook där denna metod används flitigt, för att testa och diskutera nya affärsidéer eller aktuella tips om drömjobb. Man skickar ut en testballong och får på enkelt ett sätt kommentarer och synpunkter. På LinkedIn finns motsvarande grupper.

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tre saker som kännetecknar snabblån
Privata lån till företag
Hur man tjänar pengar på nätet
Hur FXGM-handel hjälper affärsmän
Att tänka på vid lån till en bil