Du är inte inloggad.

Artikel

4 tips om hur du tar hand om läderskorna

Om du någonsin ägt ett par läderskor så vet du också hur snabbt dessa kan slitas ut. Det är otroligt viktigt att man tar hand om dem väl och det är inte lika enkelt som med ett par gympaskor. I den här artikeln går vi igenom några av de enklare sakerna du bör tänka på.

1. Låt inte läderskor bli blöta

Läder i allmänhet gillar inte vatten. Skorna kommer snabbt att slitas ut och bli skrynkliga om du låter dem bli blöta. Så dels bör du undvika att kliva i vattenpölar när det går, men du bör också torka av dem om du använt dem i regnet. Ta en trasa för att ta hand om utsidan av dem. För insidan kan du använda dig utav tidningspapper eller toapapper. Då kommer dina skor att hålla längre.

2. Byt ut skosnörena

Skosnören är ingenting som de flesta skotillverkare fokuserar på. De slits ut snabbt, kan blekna och lädret töjs ut vilket får dem att se onödigt slitna ut. Det går dock att göra något åt.

Att köpa högkvalitativa läderskosnören är inte överdrivet svårt. Du kan själv matcha och köra med det par som du själv tycker passar bäst till dina skor eller din stil. Det är inte heller svårt att byta ut dina gamla snören, det tar några minuter som mest. Genom att göra det så kommer dina skor att hålla längre och du kommer få bättre grepp när du knyter dem.

3. Borsta av och putsa skorna kontinuerligt

Om du har riktigt bra läderskor vill du såklart att de ska hålla sitt stiliga utseende så länge som möjligt. Att borsta av sina skor efter användning är otroligt viktigt. Det är troligtvis mer aktuellt när de blivit blöta, men även när du har gått i grus eller lera så kommer de att bli smutsiga. Borsta av dem med en mjukare borste för bästa resultat.

Att putsa skorna är också rekommenderat. Du behöver inte göra det väldigt ofta, men då och då kan det vara bra att putsa dem. De håller längre och det fräscha utseendet kommer hålla längre.

4. Använd skoblock

 Läderskor kan töjas ut och slitas ganska snabbt. För att förhindra detta så bör du absolut använda ett skoblock. Dessa är formade efter skon och kan stoppas in i dem för att ska hålla formen. Då håller skons form i sig och de fortsätter att se nya ut.

Tänk även på att använda ett skohorn när du sätter på dig dem. Om du drar i dem där bak när du sätter på dig dem, kommer de att sakta men säkert att få en konstig form när lädret tappar stadgan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Åtgärder för att säkerställa säkerheten vid användning av fasadstegar med fallskydd
Företagsfotografering av de anställda
Importera från Kina med låg budget
Allt du behöver veta om batterier för energilagring
Intressanta fakta om litiumjonbatteri