Du är inte inloggad.

Artikel

Tips på lagliga överfallshjälpmedel

Utbudet av lagliga pepparsprayer och överfallsalarm växer kraftigt och är enkla att få tag på på internet. Men för att få använda tårgas eller pepparspray så krävs det att man har en licens för det. Dessa går nämligen under vapenlagen så i Sverige är det egentligen bara polisen och försvarsmakten som använder sig av pepparspray. Va finns det då för lagliga alternativ som man som privatperson kan använda sig av om man känner sig rädd när man går hem från krogen en sen kväll?

De lagliga alternativen till pepparspray

Det absolut billigaste alternativet, men kanske inte det mest effektiva är faktiskt den vanliga pepparburken i kökshyllan. Får du in detta i ögonen på förövaren så är det i stort sätt lika bra som andra sprayer, men det är just det, att få in det i ögonen. Några alternativ som är enklare att använda och som är utvecklade för just detta syftet är försvarssprayet, ett lagligt pepparspray. De kommer i olika utföranden med olika funktioner. De har en räckvidd på ett par meter och vissa har även inbyggt larm samt stark färg för att man vid ett senare tillfälle ska kunna identifiera förövaren. Vad som är gemensamt med dessa sprayer är att de innehåller någonting som framkallar kraftig sveda och tårar i ögonen. Detta för att förblinda förövaren.

Övriga hjälpmedel

Hunden har länge vart ett bra hjälpmedel mot överfall. Kanske inte just när det händer utan är mer en form av förebyggande. En hund kan lätt verka avskräckande. Om man mot förmodan skulle bli överfallen så kan man bara tipsa om att sparka mot ömma punkter, smalben, eller i skrevet brukar vara det effektivaste. Man kan även använda sig av sina nycklar. Man kan greppa nycklarna så att bara spetsen sticker upp utanför knytnävarna, en smäll i ansiktet med nycklarna kan rädda dig bort från överfallet. Detta va bara några enkla knep, man bör alltid vara lite extra försiktig när man är ute om kvällarna.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Detta gör en VVS service i Ystad
Beställ kvalitativa skyltar i Stockholm och ge ditt företag en ny väg till bättre marknadsföring
Borga Plåt AB
Affiliate inom webbhotell
Kantsten av betong till din pool – ett snyggt och funktionellt sätt att omge poolen