Du är inte inloggad.

Artikel

Tjäna extra pengar på att hyra ut

Alla behöver vi någon gång lite extra inkomster. De flesta söker extrajobb hos företag för att få jobba där några timmar men det finns betydligt enklare vägar att gå. Att hyra ut saker, sig själv eller sin stuga är en bra väg att gå.


Hyra ut boende

Att hyra ut sin sommarstuga är lika enkelt som lönsamt. För något år sedan ändrades nämligen reglerna kring hur mycket man fick tjäna utan att behöva betala skatt. Dessutom behöver man inte bry sig speciellt mycket om avtal med mera eftersom det finns flera stugbyråer som ordnar med allt. Hyr man ut själv tjänar men lite mer men samtidigt är det mer omständigt. Går man via turistbyrån eller en stugbyrå kan man behöva betala ca 20% av hyreskostnaden men då får man även en viss försäkring i denna summa.

 

Hyra ut sig själv

Ett sätt som man kan hyra ut själv genom är att klä ut sig till maskot.  Det kostar visserligen en del att köpa in dräkten men sedan kan man annonsera mot alla som vill hyra maskot.  Det man främst tänker på när man ser en levande maskot är idrottsevenemang men maskoten har även blivit mycket populär att använda vid invigningar eller andra tillställningar. Dessutom har det börjat komma reklammaskotar som inte gör mer än att gå omkring med ett budskap på sin rygg. Det kan vara annonser om rea eller annat och nog är det många som tittar lite extra om en stor nallebjörn går förbi.

 

Hyra ut sina saker

Att sälja saker på Blocket eller Tradera är det många som gör. Men att hyra ut är inte lika vanligt. Men det finns hemsidor som hjälper till med administrationen så det enda man behöver göra är att lägga ut vad man vill hyra ut. En av de sidor som växt mycket starkt senaste åren är Flexidrive. Här träffas de som vill hyra ut sin bil och de som för tillfället behöver hyra en. När bilen hyrs ut går en viss del till Flexidrive, en del till försäkringskostnad och resten får personen behålla som hyr ut sin bil.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Företagslån och hur du går tillväga
Låna pengar utan UC med BankID
Revision – Så väljer du rätt revisor
Hur bolånetaket påverkar alla som tar bolån
Detta bör du ha koll på när du ska låna pengar