Du är inte inloggad.

Artikel

Unikt tillfälle att köpa elcykel med elfordonspremien

Marknaden för elcyklar i Sverige växer snabbare än någonsin och nya försäljningsrekord förväntas i branschen under 2018. Det största anledningen till den snabba tillväxten är lanseringen av elfordonspremien som innebär att du får tillbaka 25 % av inköpspriset upp till 10 000 kronor. Med en elcykel får du el-assist upp till 25 km/h genom en elmotor som ger stöd när du trampar. Elcyklar passar därmed perfekt för pendling och är ett väldigt ekonomiskt alternativ jämfört mot både bil och kollektivtrafik tack vara den låga driftkostnaden.

350 miljoner kronor öronmärkta

Regeringen har totalt avsatt 350 miljoner kronor mellan åren 2018 – 2020 för att främja miljövänliga och hållbara transportmedel. Den så kallade elfordonspremien innebär att du som köper en ny elcykel får tillbaka 25 % av inköpskostnaden upp till 10 000 kronor. En elcykel med ett pris på 30 000 kronor kostar därmed endast 22 500 kronor efter rabatten.

Naturvårdsverket sköter administrationen

Det bästa sättet att ansöka om elfordonspremien är digitalt med BankID via Naturvårdsverkets hemsida. Genom att ansöka digitalt får du beslut inom 2 arbetsdagar och pengarna insatta på ditt bankkonto inom 10 bankdagar. Om du däremot väljer att ansöka via post kan du handläggningstiden ta upp till flera månader.

Tips för att hitta en prisvärd elcykel

Vilken är egentligen den bästa elcykeln på marknaden just nu? På grund av att marknaden har växt så snabbt kan det vara svårt som konsument att veta vilka tillverkare som erbjuder prisvärda elcyklar med hög kvalité. Med denna bakgrund har Bästaelcykeln.nu skapat en hemsida som guidar sina besökare till den bästa elcykeln genom att sammanställa de senaste testerna och recensionerna på marknaden. Tack vare Bästaelcykeln.nu är det enkelt att snabbt hitta en ”Bästa i test” elcykel med högkvalitativa komponenter – oavsett om du är ute efter en billig elcykel utan dämpning för stadsmiljöer eller en fulldämpad el-mountainbike som kan framföras oavsett terräng och underlag.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

3 superhjältar
Kortspel för två
Isdubbar
Riskerar du att bli spelberoende
Köpa hemmabio (surroundanläggning)