Du är inte inloggad.

Artikel

UV-kläder i solen för barn och hur viktigt det är med rätt material

Hur UV-kläder skyddar ditt barn från skadliga strålar

De flesta av oss och våra barn njuter av livet i solen. Men om vi inte garantera att vi har tillräckligt UV-skydd riskerar vi att överexponerar oss själva och vår familj för skadlig UV-strålning.

Detta är en faktor som inte bara kan orsaka skada för vår hälsa på kort sikt, såsom solbränna, solfläckar, rynkor, men också på lång sikt.

Denna utökade riskfaktor har potential att bli livsavgörande, med ultraviolett strålning ökar risken för skador på huden, skador som kan orsaka hudcancer. Men, det slutar inte där. Förutom dessa allvarliga faror kan ögonskador uppstå, vilket kan leda till grå starr.

Hur du njuter av livet i solen

Det är en naturlig del av våra liv och våra familjer som vi behöver för att arbeta, leka och vara aktiva i naturen, men det är också ett faktum att vi behöver skydda oss från de skadliga ultravioletta strålarna (uv-strålning) från solen.

Även om de kläder vi bär är allmänt erkända som den mest grundläggande och vanligen bäst genom solskydd, kan inte alla kläder betraktas som lika lämpliga för vårt skydd. Därför, vad krävs då för att göra oss säkra från solen med rätt UV-skydd för kläder?

Fakta om UV-kläder för barn

Vid en översyn av fördelarna med UV-kläder för barn, liknar det mycket kläder som skyddar mot regn. Du kan ha kläder över en del av din kropp, som solhattar eller liknande, men om regn eller UV-strålar tränga rakt igenom, då slösar du bort din tid och ansträngning.

Tyger för UV-skydd för barn, produceras från fibrer som är vävda eller stickade ihop. Om du tittar på dem i mikroskop, kommer du att se en relativt stor volym av rymd mellan dessa fibrer, genom vilken UV-strålar kan passera, på huden. Därför, ju hårdare stickad eller vävnad, desto mindre utrymme för UV-penetration och större är ditt skydd.

UV-skyddstyger till kläder

Tyger i samband med UV-badkläder är gjorda av olika typer av fibrer, bland annat bomull, nylon och ull.

Majoriteten av fibrer är kapabla att absorbera en viss grad av UV-strålning, med några med elastiska trådar som utformats för att dra åt fibrerna tillsammans, vilket innebär en begränsning av utrymmen mellan hålen.

Solhattar är ett exempel där detta är extra viktigt. Syntetiska fibrer, till exempel, lycra, nylon, polyester och akryl erbjuda ett större skydd än blekt bomull och glänsande eller blanka semi-syntetiska tyger, såsom konstsilke.

De skäl som anges är att de reflekterar mer UV-strålning än andra varianter. Det är dock en annan påverkande faktor i frågan om UV-badkläder för barn, och det är vikten av tyg och dess densitet.

Ett exempel på detta är att ljus, skir siden som kommer att ge dig betydligt mindre skydd från UV-strålar, än tunga bomull.

När du ska köpa UV-kläder, antingen för dig själv eller dina barn, är det viktigt att du har koll på vilket material kläderna är tillverkade av så att du vet att du är hundra procent skyddat mot solen och dess farliga UV-strålar.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad ska vi göra hemma hela dagen?
Vinn tillsammans med ditt favoritlag
Går det att vinna på spel?
Spelautomater på nätet
Att inspirera och muntra upp