Du är inte inloggad.

Artikel

Välj rätt elcykelbatteri

Funderad du på att köpa en elcykel men undrar över vilket batteri som passar bäst för dina behov? Då kanske vi kan ge några tips eftersom vi har många års erfarenhet av elcyklar och elcykel batterier. Det finns såklart en hel del att tänka på och ett batteri är en ganska stor del av kostnaden när man köper en elcykel, därför är det viktigt att välja rätt direkt annars så kan besvikelsen och frustrationen bli stor helt i onödan.

24v elcykelbatteri

24v batterier var vanliga för ca 10 årsedan när elcyklar var nya på marknaden och batterier kostade mycket mer än idag. Nuförtiden så är dessa batterier sällsynta och används ofta enbart till små modeller med 20 tums hjul som på t ex. en hopfällbar elcykel. Ska man nyttja sin elcykel på annat än campingsemestern så är 24v batterier inget att rekommendera, då batteritiden är förhållandevis kort.

36v elcykelbatteri

36v batterier är den vanligaste batteritypen i Europa idag. Väljer du ett sådant batteri så kommer du kunna elcykelpendla många mil i bra hastighet på en laddning. En sak att ha i åtanke när du skall slå till är att kolla watt och ampere. Är batteriet under 10ah eller 400w så är det ofta för dåligt för längre elcykelturer eller om det är kallt ute, där för är det en bra idé att satsa på ett mer kraftfullare batteri för det ger mer elcykling per laddning.

48v elcykelbatteri

Är du ute efter mer kraft så är ett 48v batteri ofta tillräckligt. Dessa batterier används oftast till lastelcyklar och el-mountainbikes eftersom de många gånger också har starkare motorer. Som vanlig elcykelpendlare så är ett 48v batteri inte nödvändigt men är du en off-road elcyklare som gillar kuperad terräng, då är ett sådant batteri en nästa ett måste. Det gäller att lista ut sina behov, och vill man ha det bästa så är ett 48v batteri det bästa valet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att tänka på vid köp av husbil
Modern Foto Framkallning
Jägare, Fiskare och Utrustning
Knott
Decembers alla fester - Nyår!