Du är inte inloggad.

Artikel

Välj rätt utrustning och fiskespö - Vi hjälper dig

Hos jiggar.nu kan du få hjälp att välja rätt fiskeutrustning till den typ av fiske som du vill utföra. Du kan hos dem få tips och råd och du kan bolla dina tankar och idéer med dem för att få de fiskespön och fiskerullar du behöver, utan att försöka kränga på dig saker som inte behövs. Jiggar.nu är väldigt seriösa och kan hjälpa dig oavsett om du är en nybörjare eller van fiskare som vill utveckla ditt fiske. Slå dem en signal eller skicka dem ett mail eller om du har möjlighet så besök deras butik där du kan få känna och klämma och provkasta.

 

Olika typer av Fiskespön - Haspelspön, Spinnspön, Vertikalspön, Jerkspön

•    Haspelspö – Ett spö anpassat för haspelrulle och som är ett av de vanligaste sätten att fiska. Tänk på att ett haspelspö inte kan användas till multirullar oavsett om de är öppna eller kapslade.
•    Spinnspö – Ett spö anpassat för multirulle och spinnrulle både öppna och inkapslade. Har något mindre öglor för linan och är ett självklart val för den vane fiskaren men rekommenderas inte för nybörjare då det är extremt lätt att få trassel om man ska kasta med det. Väldigt bra spö för trolling tycker jag.
•    Vertikalspö – Ett spö speciellt anpassat för vertikalfiske och som är mycket kortare än ett traditionellt kastspö för att man ska kunna känna påslaget direkt. Det finns för både haspel och för multirulle men multirulle rekommenderas då den ligger bättre i handen och du kan ställa in den mycket mer exakt.
•    Jerkspö – Ett spö som är kort och styvt som gör att du kan styra ditt jerkbait på ett bättre sätt än med de vanliga flexibla kastspöna. De flesta som börjar med jerkfiske brukar vilja använda en multirulle men det är en smaksak. Det viktigaste är dock att du väljer en stark lina!


 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Trabajos técnicos y no técnicos en EE.UU
5 enkla tips – så blir din bil skinande vacker
Padel
Tröttnat på krogen - nätdejta istället
Unikt stöldskydd för båtar