Du är inte inloggad.

Artikel

Värdera bilen gratis online

I många år har det varit populärt att värdera sin bil genom olika sajter som erbjuder bilvärdering online. Dock skall man som privatperson och säljare av en bil vara medveten om att priset kan förändras relativt snabbt beroende på bilens fysiska status, vilket dessa värderingstjänster ej tar hänsyn till. Det är därför viktigt att du kan se priset som en indikator för vad din bil kan värderas till om den är i mycket bra skick. Är din bil i ett sämre skick kommer värdet att sjunka.


Tjänster som du kan nyttja för att värdera en bil gratis brukar fungera på det viset att du fyller i ett antal parametrar som priskalkylatorn tar hänsyn till och därefter jämförs din bil med ett antal andra bilar som legat ute till försäljning som liknar din bil. På det sättet kan man få en bra bild över hur mycket just din bil borde vara värd. 


Andra tjänster fungerar på ett enklare sätt genom att du endast fyller i ditt registreringsnummer och får en direkt värdering av hur mycket din bil borde kosta.


Det man även bör tänka på vid en värdering av bil är att det är olika priser på om du skall sälja din bil privat eller hos en bilhandlare. Detsamma gäller även om du avser att köpa en bil, därav skiljer sig värderingen åt.


Vill du värdera en annan persons bil är det egentligen bara registreringsnumret du behöver för att utföra en första kontroll av värdet på bilen. Vill du dock få ett mer ingående värde bör du hitta ägaren till bilen för att fråga efter fler detaljer om bilen i fråga. Att hitta vem som äger bilen gör du enkelt via Transportstyrelsen och vägtrafikregistret som du kan ringa till.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lån utan UC
Företagslån och hur du går tillväga
Börja investera och tjäna på det resten av livet.
Fördelar med automatiserad orderbekräftelse
Skapa en ekonomisk trygghet