Du är inte inloggad.

Artikel

Värdera din bil gratis

Ibland kan man behöva ta fram värdet på en bil och värdera en bil gratis. Det kan handla om allt ifrån att man är intresserad av att sälja en bil, köpa en bil eller behöver lösa ut en annan ägare. Att värdera bilen var tidigare relativt svårt eftersom man behövde få den informationen från en oberoende värderingsman. I dagens läge är det dock relativt enkelt att värdera en bil genom de onlinetjänster som finns till för att värdera bilar.


Det finns ett antal tjänster på internet som erbjuder dig att värdera din bil helt gratis och värderingen sker direkt online på skärmen. Värderingar genom dessa tjänster är ofta mycket korrekta och går att luta sig emot. Prisskillnaden kan variera inom normalgraden med cirka 10 procent upp eller ned. 


De tjänster som finns att tillgå online använder sig av avancerad data för att ta fram ett värde och oftast specifikt för just ditt unika fordon. Du skriver helt enkelt in ditt registreringsnummer och tjänsten tar fram ett ungefärligt värde för din bil. Värdet tas fram genom ett antal faktorer och parametrar såsom tidigare försäljningar av samma modell, mätarställning samt den utrustning som din bil innehar. Du kan räkna med ett relativt korrekt värde.


Det du bör tänka på när du värderar en bil är att värdet ofta är korrelerat till ett eventuellt försäljningsvärde hos en bilhandlare. Du kan ofta få ut mer pengar om du väljer att sälja din bil privat. 


Svenska tjänster där du kan värdera din bil gratis finns hos bland annat FordonFinans, Biluppgifter och Car.info. Dessa tjänster är gratis och pålitliga.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta SMS lån
Mycket att tjäna på att välja rätt mobilabonnemang
Att anlita extern hjälp för redovisning i Stockholm
Sälja Bismark kedja
Gratislån, finns det?