Du är inte inloggad.

Artikel

Våren

Fotografera våren

Våren är i antågande i så gott som hela landet. Nu är det dags att gå ut och leta vårtecken. Tänk att få fotografera den första vårblomman som troligtvis är en tussilago. Det är roligt att fotografera denna lilla gula fina blomma även om du gör samma sak varje år. För fotografering i naturen är lite lätt beroendeframkallande. Att gå ut i vår fina natur och hitta motiv för att fotografera är inte särskilt svårt. Det finns både stora och små objekt att fånga på bild. För att få bra naturbilder behöver du inte ens befinna dig utanför staden. Det finns hur mycket vårtecken som helst att avbilda vart du än befinner dig. Du kan vara i skogen eller i centrum av staden.

Val av motiv

När du vill dokumentera våren på bild så ska du ta din digitala fotoutrustning och gå ut och leta på intressanta bilmotiv. Jag kan lova dig att du inte behöver gå långt för att hitta fina bilder på våren. Det måste inte vara så storslaget när du fotograferar. Att ta en bild på en snödriva som håller på att ätas upp av solskenet är en bild som talar om att våren är på väg. Om du befinner dig i en stad så kan det vara läge att ta en bild på det gömts i snön och kommer upp i tö nämligen skräpet. Det berättar också att våren är på gång. Utanför staden kan du fotgrafera det brungrå gräset som tittar fram under snötäcket. Det märks att en ny tid är på väg och just nu är det fortfarande brunt gräs som tittar fram men det dröjer inte länge innan det bruna gräset från förra året blir ersatt med nytt spriande gräs som är intensivt grönt och skönt. En naturbild kan alltså vara ett foto som är taget i en gränd eller i en skog.

Använd bilden på våren

Har du varit ute och fotograferat i det underbara vårljuset så är det nu dags att använda sig av dina bilder. Det finns många sätt att använda en bild. Du kan välja att spara några bilder för att sätta ihop ett helt år av årstider. Med ett helt år av naturbilder så kan du sammanställa en årsbok i forma av en fotobok. Du kan även göra en fotoalmanacka eller en fotokalender. Det här gör du enkelt genom att bestämma vad du vill använda för bilder och vad du vill göra och sedan skickar du dina digitala bilder över nätet och gör din beställning. Inom några dagar så har du din fotobok, fotoalmanacka eller fotokalender från ifolor.se i din brevlåda så skynda dig ut och använd dig av din fina natur och dokumentera våren.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Baktillbehör till söta cupcakes
Sommarglädje
Jägare, Fiskare och Utrustning
Hobbyaktiviteter för vuxna
Riskerar du att bli spelberoende