Du är inte inloggad.

Artikel

Vårfest med tema

 

 

Nu har snön börjat tina bort ute och värmen är på väg. Jag tror många människor håller på att tina fram och ta sig ut i ljuset och värmen igen. När det är vår känns det som om allt ligger framför oss, värme och sol, ledighet och många härliga fester i goda vänners lag. 

Att bjuda in till fest är alltid roligt och välkomnande, men ibland kan det vara roligt att göra något extra, lite utöver det vanliga. Jag har därför tänkt delge lite roliga tips, som kan göra er fest lite extra och ett minne att bära med sig.

Något som alltid går hem är att ha en fest med ett tema, antingen en färg, en tid eller bara ren utklädning. Vi är bjudna på en maskeradfest i slutet av maj så jag har börjat kolla runt på nätet om jag hittar några roliga utstyrslar. Jag har hittat en sida, som verkligen är utöver det vanliga när det gäller maskerad dräkterHär finns sida efter sida med den ena klädseln roligare än den andra. Varför inte en ”Rödluvan Maskeraddräkt”, en ”Bananer i Pyjamas Maskeraddräkt” eller en ”Woodstock Hippie Maskeraddräkt”. Här finns verkligen allt för alla smaker. Ska ni ha barnen med på festen finns även en massa roliga barndräkter att köpa. Partykungen, som företaget heter, har bra priser, vilket gör att man kan kosta på sig att köpa dräkter för hela familjen till ett vettigt pris.

Ett annat förslag på fest är att ha aktiviteter mellan och efter maten. Varför inte en tre-kamp eller en fem-kamp beroende på hur många ni är. Några tips på grenar är: ”pinnfylla”, ”stafett med ägg på sked” och ”kasta stövel”. Om ni vill hitta fler grenar och aktiviteter finns det massor av roliga tips om ni söker på Google.

Ett annat förslag är att ha ett speciellt tema på maten. Kanske ni vill servera thailändskt, vegetariskt eller grill buffé.  Satsa gärna lite extra krut på dukning och dekorationer på borden som passar till maten. Vill man kan man även skriva i inbjudan vilket tema det är på maten så kan gästerna klä sig efter det.

Hoppas du fått några bra idéer på hur ni kan göra er fest lite extra i sommar. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köpa TV
Företagsaktivitet i Stockholm
Nya husvagnar Höganäs
Att inspirera och muntra upp
Riskerar du att bli spelberoende