Du är inte inloggad.

Artikel

Vad ska vi göra hemma hela dagen?

Även om det fortfarande finns en hel del att göra utanför hemmets väggar är det många som upptäcker att det blir mycket mer tid hemma då en pandemin härjar i världen. Men vad ska vi göra hemma när vi är klara med städningen och inte har lust att se en film till?

Här är några bra förslag på sådant som kan vara kul för alla åldrar och som går att göra utan att lämna hemmet…

Mat och dryck

När vi är hemma lite mer än vanligt kan vi lägga mer tid på matlagning. Det kan vara dags att beställa hem en Sodastream kolsyramaskin och börja experimentera med bubbeldryck på allvar. Dessutom kan det vara kul att se om det inte går att baka eget bröd i större utsträckning.

Om det finns mer tid över kan det också vara dags att låta personer som normalt sett inte är aktiva i köket ta del av matlagning. Med tålamod kan det bli så att fler blir engagerade och det är ju inte dumt.

Lekar för alla

Det finns lekar som är kul för alla. Hänggubbe är ett exempel på detta. Både vuxna och barn kan ha kul och allt som krävs är ett stycke papper och en penna. Välj ett område för att göra det lite enklare. Ni bestämmer till exempel att ordet ska ha med djur att göra.

Kör på lekar som inte kräver någon skärm. Plocka fram Yatzi-spelet eller ett pussel och njut av att umgås så som ni gjorde förr i tiden. Om det finns trädgård går det ju också bra att leka utomhus på ett fritt sätt. Kull och kurragömma är kul lekar som alla kan vara med på.

Passa på att läsa!

Nu när du är hemma så mycket kan du passa på att läsa. Om du inte har en massa böcker redo kan du gå med i en bokklubb online. Det går att ladda ner böcker till en surfplatta eller att höra dem som ljudbok. Perfekt ju när du är hemma mer än vanligt!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Batterier kan man inte ha för många av
Tre fördelar med internetdejting
Företagsaktivitet i Stockholm
Ballongflyg, var när hur
Spel i olika former