Du är inte inloggad.

Artikel

Var tar man förarintyg båt i Stockholm?

Något som blir allt mer populärt är att ta ett så kallat förarintyg för fritidsbåtar. Detta intyg fungerar som ett slags bevis på att man besitter tillräcklig kompetens och kunskap för att kunna föra en båt på svenska vatten och kan vara mycket värdefullt, eftersom risken alltid finns att man råkar ut för en olycka om man inte har tillräckliga kunskaper. Innan man tar ett förarintyg båt i Stockholm eller Göteborg, bör man ha gått en förberedande kurs. Dessa kostar vanligtvis ett par tusen kronor, vilket kan kännas dyrt, men å andra sidan får man lära sig en hel del viktiga saker som man kan ha stor nytta av när man för sin båt på vattnet.

Förarintyg båt i Stockholm – lär dig navigering
Navigering är en av de mest grundläggande kunskaperna man behöver för att kunna föra en båt på olika vatten. Dels måste man så klart ha kunskaper inom satellitnavigering, men även så pass basala kunskaper som att veta hur en kompass fungerar och vad som kan göra att den inte fungerar eller visar fel, kan visa sig vara mer användbart än man kanske tror från början.

Att kunna navigera i nedsatt sikt samt på natten är också viktigt, eftersom chansen antagligen är stor att man vid något tillfälle kommer behöva föra sin båt efter det att solen gått ner.

Var tar man förarintyg båt i Stockholm?
Navigationsakademin är ett exempel på en kursanordnare där man kan ta förarintyg båt i Stockholm. Att genomföra provet kostar 300 kronor och ofta får man direkt reda på om man klarade provet eller inte. Förutom ett skriftligt test ingår också ett muntligt förhör.

Det man måste kunna är dels saker som handlar om navigering, men man måste också känna till aktuella föreskrifter och regler för svenska och internationella vatten. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kan man tvätta dockor i tvättmaskin?
Bra semesterväder
Punkrock
Att vara säsongare i Alperna
Live casino - Att tänka på när du spelar