Du är inte inloggad.

Artikel

Varför behövs ett säkerhetsgolv?

När förhållandena inte är perfekta så är det väldigt viktigt att ha ett halkfritt golv. Tiden gör så att golven slits och de golv som en gång var säkra är efter ett tag inte säkra längre. Vill du kunna bedöma om du behöver ett golv som är helt säkert till din lokal så är här några faktorer som du bör räkna in i din bedömning.

Du måste bedöma om: golvet sluttar, läckage och stänk förekommer, vatten används i rummet, om städningen gör golven våra, det förekommer att det förs in lera och vatten utifrån, om golvet är ojämnt.

Om detta stämmer bra in på dig och dina golv så kan det vara en riktigt bra ide att du använder dig av ett så kallat säkerhetsgolv.  

Vem har ansvar för en säker arbetsmiljö?

Det är arbetsgivaren som har ansvar för säkerheten på jobbet. Arbetsgivaren är också ansvarig för alla gäster, leverantörer och kunder som besöker lokalen. Arbetsgivaren måste se till att golven, ramperna och trapporna är helt säkra. Det får inte finnas lutningar eller upphöjningar på golvet. Helt enkelt så får osäkra golv inte vara ett hot mot säkerheten för de som vistas i lokalen.  

Att halka är den största orsaken till sjukfrånvaro och kostliga skador. Olycksfall som dessa kostar arbetsgivaren stora pengar varje år.

Säkra golv från Altro

Altro har en innovativ produktutveckling och är störst i världen på säkerhetsgolv. Vi finns i 75 länder och har över 600 anställda. Genom innovation och expertis så kan vi tillgodose alla kunders behov att säkra golv. Golven som levereras är stegsäkra och behåller sin säkerhet och sitt utseende även efter lång tids användning.

Säkerhetsgolv från Altro är särskilt lämpliga för skolor, sjukhus, livsmedelindustrin och äldreboenden.  Vi ger ett löfte att alltid leverera högsta möjliga kvalitet på alla våra produkter, all vår service och allt vårt underhåll.

 

Vad är speciellt med ett säkerhetsgolv från Altro ?

Golven är vattentäta och sluter tätt. Tillväxt av bakterier förebyggs.

Golven är stegsäkra och du halkar inte även om golvet är smutsigt och blött.

Golvet är lätt att underhålla med hjälp av Altros egna Altro Maxis Easy Clean teknologi.

Golvet isolerar ljud och ger ett bekvämt och snyggt golv.

Golvet är resistent mot spill och kemikalier.

Det har en dokumenterat lång hållbarhet som har bevisats i tester.

Om grunden i huset rör sig få är golvet flexibelt nog att klara av det utan problem. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att skapa ett järnvägsprojekt är enklare än någonsin
Intressanta fakta om litiumjonbatteri
Enklaste sättet att hitta bensinmack i Stockholm
Investera i en ordentlig högtalare
Svårt hitta tid för utbildning? Ta en intensivkurs för skepparexamen!