Du är inte inloggad.

Artikel

Varför låna pengar utan kreditupplysning från Upplysningscentralen?

Varför vill folk så gärna hitta lån utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen? Jo, en anledning kan vara att skydda sin kreditvärdighet. Varje gång en kreditupplysning tas på ditt namn så registreras detta i Upplysningscentralens register i ett år framåt. Detta kan påverka ditt kreditbetyg negativt. Har man väldigt många UC förfrågningar under en kort tid så är det risk att man får avslag när man i framtiden vill ansöka om exempelvis ett Bolån. Många UC förfrågnningar kan vara en indikation på att en persons konsumerande har spårat ur.

Så, om du ofta tar kredtilån kan det vara en bra idé att välja ett lån utan UC. Då sparas ingen uppgift om din kreditupplysning och andra låneinstitut kan inte se att du tagit ett lån. Dessa lån är på väldigt små summor pengar och är avsedda att återbetalas snabbt. Oftast läggs denna typ av krediter upp på 30 dagar. Om man har svårt att få ekonomin att gå ihop en månad kanske man inte vill binda upp sig på ett onödigt stort lån i flera år. Man kanske vill låna en liten summa pengar och betala av dessa månaden efter.

Ibland kanske något oförutsett händer och man måste ha pengar direkt. Lån utan Uc är så kallade snabblån och utbetalas ibland samma dag som man skickar in sin låneansökan. Ofta erbjuds dessa lån helt räntefritt i 30 dagar så det kan vara ett bra alternativ när man omgående behöver kapital. Att fylla i en ansökan för ett snabblån tar endast några få minuter och ofta får du svar direkt på skärmen. Det hela kan skötas online från din laptop, dator, mbil eller surfplatta.

När du ansöker om ett lån utan UC så kan hela låneprocessen skötas online. När det handlar om så små summor pengar känner många att det känns obekvämt att fråga vänner och familj. Du behöver inte boka någon tid hos din bank för att ansöka om ett lån utan UC.Du behöver inte ringa och boka tid eller sitta och förklara din ekonomiska situation för en banktjänsteman. Du behöver heller inte lägga någon säkerhet för lånet eller uppge vad pengarna ska användas till.

Du kan låna pengar utan UC med BankID. Du signerar din låneansökan på ett enkelt och tryggt sätt med en e-legitimation. Det finns många olika långivare att välja på där ute i den svenska lånedjunglen. Om du vill låna pengar utan att en kreditupplysning tas ut från Upplysningscentralen så kan du läsa den här artikeln för att ta reda på hur du går till väga. Klicka här. Hoppas att den här artikeln var till hjälp och lycka till!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Aktiehandel på 2 minuter
Starta eget på nätet
Leasa bil privat
Vårdnad om barn
Vad är ett topplån?