Du är inte inloggad.

Artikel

Varför ska man ge en examenspresent?

Det finns de som tycker att dagens studenter inte behöver firas då de inte har åstadkommit något märkvärdigt. Den som har avslutat gymnasiet kan dock tala om att det inte direkt var någon dans på rosor och att det givetvis uppskattas om man får en present. Många studenter ser det där med en examenspresent som något trevligt men kanske inte något som man måste få. Om det är så att man blir bjuden till en studentmottagning så är det god sed att ta med sig något men det behöver inte vara något dyrt. Man kan gott komma med blommor och choklad om man inte tillhör studentens närmsta krets.

En examenspresent är förväntad

Det kan vara bra att inse att trots det att man själv inte tycker att den som har tagit studenten förtjänar något särskilt så är det många som faktiskt ser examenspresenten som obligatorisk. Man kan alltså göra bort sig rejält om man inte kommer med en examenspresent då det blir bjudning. På en studentskiva så brukar det inte delas ut presenter utan det är mer i samband med utsläpp från skola och då det blir mottagning i hemmet eller i en hyrd lokal. Om man är osäker på vad man ska ge så kan man rådgöra med andra som har liknande relation till studenten för att se vad som kan tänkas vara lämpligt.

Man kan alltså säga att svaret på frågan är att man ger den här presenten för att det är tradition och för att man inte vill framstå som ett snålt ägghuvud.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sälj bilen redan idag
Studentfirande, gemenskap och vänner för evigt
Våren
Johan Falk filmerna
Konsten att spela casinospel gratis