Du är inte inloggad.

Artikel

Vem äger bilen?

Om du är ute efter att köpa ett fordon bör din första fråga vara vem som är den rättmätige ägaren till bilen i fråga som du avser att köpa. Att veta vem som står som ägare är ett första skede i att göra en bilaffär för att undvika bedrägerier. Det blir dessvärre allt vanligare att det ej är bilens rättmätige ägare som säljer bilen och att den verklige ägaren därefter ej godkänner försäljningen och vill få tillbaka sin bil. Du bör därav alltid först kontrollera bilens ägare. Du kan i dagens läge ej hävda god tro om du köper en bil utan att först ta reda på att du verkligen köper bilen av rätt person eftersom det i dag är mycket lätt att få fram ägaruppgifter på fordonsinnehavaren.


Enklast hittar du vem som äger bilen genom att besöka biluppgifte.se och klicka på “se ägare i bilregistret” du kommer då att bli länkad till en hemsida som visar vem som står som ägare till bilen. Där finner du även information om hur många andra fordon som ägaren innehar samt ägarens uppgifter om adress, telefonnummer och annan viktig information om innehavaren till fordonet.


Har du ej tillgång till internet då du behöver få fram ägaruppgifter kan du enkelt använda dig av Transportstyrelsens tjänst för att få fram ägaruppgifter. Du sänder då ett sms via din telefon med ett registreringsnummer på bilen du vill veta  ägaren till på nummer 72503. Därefter kommer du få ett svar via sms på vem som står som ägare i vägtrafikregistret. Denna tjänsten är avgiftsbelag och kostar tre kronor.


Du har även möjlighet att få tillgång till ägaruppgifter gratis på ett fordon via e-post genom att logga in med ett Bank ID på Transportstyrelsens hemsida och begära att få ut ägaruppgifter till din e-post.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Vällingby
Fantastiska tips till dig som ska flytta!
Att inreda ett sovrum
Badrumsrenovering Västerås
Flytthjälp