Du är inte inloggad.

Artikel

Vikten av miljömärkta och allergivänliga städprodukter

Allt eftersom vi blir allt fler människor på jorden och här i Sverige så blir det mer och mer viktigt att tänkta på vårt individuella inflytande på miljön. I vardagen så får vi höra att vi ska köra mindre bil, spara på energi och vatten med mera. Men något som många glömmer nämna i denna debatten är rengöringsprodukter som används i hemmet. Under städning av hem så använder vi enormt starka produkter med ett överflöde av kemikalier på innehållslista. När detta sedan sköljs ut i avloppet som kan det inte rensas ut ur vattnet och rinner ut i våra hav eller ner i grundvattnet. För att du skal undvika att påverka naturen på detta negativa sätt så är där några steg du kan ta. Läs alltid på produkten innan du köper den. När du städar hemma själv kan du alltid se till att använda hushållsvaror så som vinäger eller bakpulver när det är passande. Lika så är det viktigt att välja städfirma eller hemhjälp med omsorg. Om du är osäker vilka produkter din städhjälp använder så är det alltid okej att ringa eller maila din städfirma.

 

Se till att alltid välja städ och rengöringsprodukter som är miljömärkta. Detta betyder att det miljömässiga "fotavtrycket" för denna produkt får produktion till avfall är så miljövänligt som möjligt. Detta betyder att din städning utförs med produkter som inte skadar miljön vidare. Det kan också ha hälsofördelar för människorna i hemmen där dessa medel används då de ofta är skonsammare för huden och andningssystemen. När du väljer städfirma eller hemhjälp så är det väldigt viktigt att se till att de använder sig av miljövänliga produkter så som Såklart rengöringsmedel. Dessa varorna har godkänts av astma och allergiförbundet och är svanmärkta. Detta skonar både den som städar, de som lever i utrymmet och viktigast av all naturen. Ofta skriver städfirmor detta på deras hemsida, så som Malmö Maids. De strävar efter att alltid ha så liten påverkan på miljön som möjligt. 

 

Det är var individs ansvar att en uppskattning om hur mycket de påverkar naturen och på vilket sätt. Se till att alltid läsa på produkten om den är svanmärkt eller liknande. Lika så är det viktigt att se till att din städfirma vet att det är ett viktigt ämne som kan få dem att vinna eller förlora kunder. Ring alltid och kolla med din hemhjälp hur de gör för att vara så miljövänliga som möjligt.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Problem och lösningar vid underhåll och reparationer av fasader och infrastruktur på höga höjder.
Planera ditt uterum steg för steg
Badrumsrenovering Östermalm
Fastighetsmarknaden på Mallorca
Lediga lokaler som inte kostar för mycket