Du är inte inloggad.

Artikel

Vilket smslån är bäst enligt kunderna 2018?

Vilket smslån är bäst enligt kunderna 2018?

Vilket smslån är egentligen bäst? Smslånspecialisten.se har gjort det enkelt för dig som vill hitta en omtyckt långivare med höga kundbetyg genom att sammanställa en topplista som rankar Sveriges mest populära långivare inom smslån, så kallade snabblån. Topplistan som uppdateras kontinuerligt bygger helt på oberoende kundomdömen från Trustpilot.

Topplista utifrån kundomdömen på Trustpilot

Trustpilot har under lång tid varit en av de största aktörerna i Sverige när det kommer till kundrecensioner av kundomdömen och recensioner. Tack vare en omfattande kvalitetsgranskning av inkomna kundomdömen håller Trustpilot en hög nivå när det kommer till trovärdighet och säkerhet. Detta är bakgrunden till att Trustpilot har använts som underlag till topplistan som rankar Sveriges bästa smslån.

Utmaningen att jämföra smslån

Till skillnad från större privatlån med en längre återbetalningstid kan det vara en utmaning att jämföra smslån då man som låntagare prioriterar en mängd fler faktorer än bara lånekostnaden. Vilket smslån som är bäst blir därmed ofta en individuell bedömning. Exempel på faktorer som kan vara betydelsefulla är att långivaren erbjuder direkt utbetalning till den bank man har bankkonto hos eller att långivaren erbjuder möjligheten att låna pengar utan UC, det vill säga utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). Att titta på kundomdömen ger däremot en bra grund att stå på när man jämför olika långivare.

Vad utmärker de mest populära långivarna?

Vid en närmare granskning av topplistan är det tydligt att följande faktorer uppskattas av kunderna:

  • Att kunna låna pengar utan UC med BankID (E-legitimation), det vill säga möjligheten att kunna ansöka om lån utan att en kreditupplysning registreras i UCs register. Alla långivare som är med i topplistan erbjuder denna möjlighet.
  • Att få första lånet räntefritt. De flesta av långivarna i topplistan erbjuder nya kunder möjligheten att få låna pengar utan ränta och avgifter upp till 30 dagar. Bakgrunden är den tuffa konkurrensen mellan långivare som erbjuder mindre lån, vilket har bidragit till väldigt förmånliga villkor till dig som ansöker om lån. Du har möjligheten att låna upp till 6000 kr räntefritt i 30 dagar.
  • En kundtjänst med bra öppettider och möjligheten till direkt utbetalning. De flesta av långivarna har öppet alla dagar i veckan, några har även öppet på vardagskvällar fram till kl. 21:00. Tack vare öppettiderna kan du hos de flesta långivare exempelvis ansöka om ett smslån en lördag runt lunchtid och få lånet utbetalt redan samma dag.

Slutsats

Jämfört mot större privatlån med återbetalningstider på minst 12 månader finns det fler faktorer än bara lånekostnaden när man jämför smslån. Att jämföra oberoende kundomdömen från Trustpilot ger däremot en bra uppfattning om vilka långivare som är omtyckta av kunderna. Med hjälp av topplistan från Smslånspecialisten.se blir det enkelt att snabbt hitta en populär långivare som erbjuder smslån med förmånliga villkor.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Grunderna i Handel Online Genom Broker Webbplatser
Husdjur, Barn och Ekonomi
Hur fungerar egenanställningsföretag?
Kom igång med ett starta eget-bidrag
Investera i guld