Du är inte inloggad.

Artikel

4 Naturliga sätt att öka din ämnesomsättning

 

1. Skratta mer

Forskning bekräftar att genom att skratta i 10 minuter kan du öka din ämnesomsättning med 20% så föreställa sig hur mycket fett du bränner om du tittar på en rolig film.

 

2. Vistas i svala klimat

Din ämnesomsättning ökar när du väl är i en miljö som är under 19 ? eftersom det aktiverar fettförbränningen i kroppen.

 

Svalare klimat hjälper till att generera tillräckligt med värme för att hålla kroppen varm samt hålla kroppen vid normal temperatur 37 ?.

 

En studie visade att människor ökade sin fettförbränning med protein med 80% genom att vistas 3 timmar i ett rum med en temperatur strax under 19 ?. Och enligt forskare så är din ämnesomsättning faktiskt 11,5% högre under de kallare vintersäsongerna.

 

3. Ät mer protein

Protein ökar din ämnesomsättning så mycket så att du förlorar åtminstone 5 kilo under 12 veckor om du  äter en kost med 30% protein.

 

Protein ökar din ämnesomsättning främst eftersom det är svårt för kroppen att smälta det betyder att du kommer att bränna extra 260 kalorier per dag med 30 % protein av din kost.

 

Protein minskar också din aptit gör du gå ner i vikt snabbare.

 

4. Mjölk

Du kan öka din fettförbränning ämnesomsättning med 70% enligt en nylig studie när du inkludera minst 3 portioner av mejeriprodukter eller 1000 mg kalcium i din dagliga kost.

 

Mer kalcium i kosten hjälper stänga av hormoner som skapar fett orsakar dig att bränna mer fett, särskilt när du är på en låg kaloridiet.

 

Kvinnor som åt tre-till-fyra portioner av fettsnåla mejeriprodukter varje dag brände mer fett och mer kalorier efter måltider än de som inte åt detta.

 

Det visade sig att du kan förlora 5 kilo extra bara genom att äta tre-till-fyra portioner av magra mejeriprodukter som yoghurt, ost och skummjölk.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så kan du ta bort din tatuering
Utvecklas och bli framgångsrik
Tandblekning – så fixar du det själv
Bröstimplantat - en hjälp för dig som skall genomgå en bröstförstoring
Tandblekning