Du är inte inloggad.

Artikel

Få koll på din kropp med hjälp av hårmineralanalys

Det finns många ämnen i vår kost och mat vi äter som påverkar hur vi mår, känner och lever. Visste du till exempel att underskott på Zink kan leda till hudproblem? Eller att kalcium i kombination med D-vitamin hjälper våra ben att bli starkare och mindre sköra? 

Att vitaminer och mineraler har olika funktioner för hur vi mår är knappast någon nyhet. Men hur vet man egentligen om man saknar något? Det är inte alltid självklart då många mineral och vitaminbrister inte nödvändigtvis uttrycker sig så tydligt. En sak är däremot säkert, det är att man mår betydligt bättre när dessa saker är balanserade i ens kropp.

Faktum är att det kan hända enklare än vad man tror. Att få i sig precis allt som kroppen behöver via kost kräver tid och energi. Det kräver att man tänker på många extra detaljer samt framförallt har ett intresse för kosthållning och välmående. För dig som har detta intresse så finns det emellertid goda nyheter. För hur vet man egentligen att man verkligen får i sig allt?

 

Visst kan man gå på enbart hur man mår och fungerar, vilket ofta är fullgott nog. Men för dig som verkligen vill ha total kontroll och framförallt raka svar så finns det en mycket träffsäker vetenskaplig metod. Nämligen hårmineralanalys. 

 

Din historia i ett hårstrå

Vilken livsstil du lever syns tydligt om man gör ett hårtest. Detta innebär att det du äter, vilka ämnen du eventuellt har underskott på eller balansen av mineral i din kropp kan spåras tillbaka. Med ett vanligt blodprov får man de omedelbara värdena, medan med en hårmineralanalys så får man en historik tillbaka som sträcker sig flera månader. Det är helt enkelt ett betydligt mer genomgående, träffsäkert och rättvist avgörande prov för att se till så man håller sig på rätt planhalva om kostcirkeln.

En hårmineralanalys fungerar på så sätt att ett testcenter med avancerad utrustning scannar av och analyserar ditt hår ner på DNA nivå. Utifrån detta så kan sen näringsexperter och personal framställa en lättläst karta som indikerar eventuella brister eller överskott. Du får dessutom tips och kostråd om hur du kan balansera de olika nivåerna bättre. Ofta ingår det till och med en gratis konsultation med en näringsexpert där ni tillsammans går igenom resultaten samt vad som finns att tänka på.

Att göra en hårmineralanalys har blivit billigare och billigare. Från att ha varit en teknik för polis och kriminologi så har det idag utvecklats till en kommersiellt tillgänglig produkt som många kliniker erbjuder. Till följd av detta så kan du hitta hårmineralanalyser för så lite som två tusen kronor. Det kan låta dyrt, men har det någonsin varit för dyrt att investera i sig själv?

Vår hälsa, lycka och välmående blir allt mer på tapeten i dagens Sverige. Att göra en hårmineralanalys ligger helt i tiden och någonting som egentligen alla borde göra. Att ha koll på inte bara vad man köper utan också på hur kroppen reagerar är ovärderligt. Så pröva en hårmineralanalys du med!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hjärtstartare och HLR
Akademikliniken Pure Triple Peel
Fler företag bör använda sig av företagsutbildningar i Sverige för att bli bättre
Spirulina - Superalgen för kroppen
Sveriges sundaste massage i Stockholm