Du är inte inloggad.

Artikel

Hitta billigast möjliga inkomstförsäkring

Svenskarna börjar bli allt mer vana vid att jämföra pris på olika typer av varor och tjänster och försäkringar är inget undantag. Jämförelsetjänster på nätet har såklart hjälpt denna utveckling lite på traven, men det är inget snack om att svenskarna blir allt mer medvetna om vad de köper och vad som skall var ett rimligt pris för detta.

En tjänst som man kan jämföra både pris och villkor på är inkomstförsäkringen. För övrigt så är detta en mycket populär försäkring eftersom trygghet efterfrågas då man sällan kan veta när varslen i Sverige ökar och företagen upplever minskade efterfrågan på sina varor och tjänster. Särskilt oroligt är det i nuläget eftersom det verkar som världens näst största ekonomi, Kina, upplever svårigheter.

Såhär enkelt är det
Så hur gör man då för att hitta billigaste inkomstförsäkringen? Som med det mesta nuförtiden så är det enklast att ta internet och någon sökmotor till hjälp och helt enkelt söka på inkomstförsäkring. Ett annat tips är att klicka på länken ovan som kommer leda dig till en sajt där du dels kan få information om olika typer av inkomstförsäkring och även jämföra exempelvis fackliga inkomstförsäkringar med privata alternativ.

För övrigt så utgör inkomstförsäkringen ett komplement till den statliga a-kasseförsäkringen som enbart kan försäkra bruttolöner upp till 25 025 kr. Har man en lön som överstiger detta belopp så bör man alltså försäkra sin lön med en inkomstförsäkring för att vara på den säkra sidan om det börjar varslas på företaget. Detta för att många som har relativt sett höga löner också bygger på sig kostnader i samband med att lönerna ökar. Vidare så är alltså a-kassan väldigt begränsad och inte obligatorisk som exempelvis föräldrapenningen. Så det gäller alltså att på eget bevåg söka upp en a-kassa och sedan gå med i den för att få ett skydd vid arbetslöshet. De olika avgifterna hos de cirka 30 olika a-kassorna kan skilja ganska mycket och billigaste a-kassan hittar man i försäkringsbranschen där en a-kassa som heter Finans- och försäkringsbranschens a-kassa, administrerar arbetslöshetsförsäkringen. Avgiften i denna a-kassa är 85 kr och anledningen till att denna avgift är såpass liten är att det är en relativt sett, liten arbetslöshet i denna bransch.

Både inkomstförsäkring och a-kassa regleras övergripande av Lagen om arbetslöhetsförsäkring.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta SMS lån
Kortfattat om Pensionsförsäkring
Vad innebär iGaming och dess industri
Låna mindre belopp
Att tänka på vid lån till en bil