Du är inte inloggad.

Artikel

Skaffa inlänkar genom gästbloggar och artikelkataloger

 

I takt med att Google vässar sina filter för att fånga och neutralisera skräplänkar och andra former av fusk, så ökar intresset för att skaffa inlänkar på ett mer naturligt och legitimt sätt.

Genom att skaffa inlänkar höjer du din sidas PageRank och även möjligheten att hamna i topp hos Google.

Ett sätt för att skaffa inlänkar är att publicera unikt material i olika artikelkataloger eller genom att gästblogga hos andra bloggare.

Syftet med att publicera artiklar på en annan sida än din egna är att du får möjligheten att länka till din egna sida från din artikel och på så sätt höja din sidas PageRank.

Nu räcker det inte med enstaka artiklar, så det gäller att du fortsätter publicera material på olika sidor.

Ju högre PR sidan har som du skriver på och länkar ifrån, desto bättre, så satsa hellre på att publicera få artiklar på få sidor med hög PR än på flera sidor med låg PR.

De olika artikelkatalogerna ställer förstås olika krav på insänt material, men oftast handlar det om hur många ord eller tecken du måste skriva, antalet utlänkar och dylikt. De flesta ställer krav på kvalité, men eftersom det är ett relativt begrepp vad gäller innehåll, så brukar det inte ställa till några problem.

Men givetvis gäller det att du skriver så bra som möjligt, både vad gäller själva innehållet, men även vad gäller rättstavning och grammatik.

Chansen finns ju att din artikel dyker upp i Googles sökresultat och håller den hög kvalité, något unikt och värdefullt för läsaren, så finns chansen att han eller hon länkar till den och det höjer artikelkatalogens eller bloggens PR, vilket i sin tur ökar värdet på dina länkar i artikeln.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tips för att förbättra hastigheten påer bredbandsuppkoppling
Tjäna pengar med mikrojobb
Fallgropar med Casino på Nätet
Vad gör man då ett webbhotell inte levererar?
13 tips för att bli en bättre Fortnite-spelare