Du är inte inloggad.

Artikel

Vilken typ av teknisk support kan ett företag förvänta sig av ett webbhotell?

Räkna ut hur mycket stöd du behöver för din webbplats

Om du driver ett litet lokalt företag eller kanske en personlig webbplats för att visa upp ett fritidsintresse eller familjefrågor, är chansen att en gratis webbplats kommer att uppfylla dina behov. Om du däremot utövar handel på nätet, och vill ha massor av olika funktioner på din webbplats, är det bättre att du har en mer sofistikerad webbplats och detta innebär oftast att du betalar en avgift på en glidande skala, beroende på hur stor din webbplats kommer att bli.

Generellt har gratis webbplatser begränsad funktionalitet och uppfyller troligen inte ens kraven för små företag. Att ha en professionell, webbhotelleverantör som är specialist innebär att du får stöd när du behöver det och din webbplats lagras på en server som har kraften att sända din webbplats utan att det dyker upp några tekniska svårigheter.

Vet vad du vill ha ut av din webbplats i förväg

Innan du väljer ett webbhotellpaket ska du ställa relevanta frågor; alla som webbhotell är något att ha kommer att ha kundservicepersonal redo och villig att svara på dina frågor. Fråga hur mycket utrymme din webbplats kommer att behöva och om tjänsten kan erbjuda detta.

Om du har speciella funktioner i åtanke för din webbplats som e-handel och ett forum för kunder, ta reda på hur mycket det kommer att kosta om det kostar extra. Ju mer komplex din webbplats är, desto mer utrymme kommer den att behöva och detta påverkar i allmänhet prissättningen, även om många leverantörer har paket som redan är utformade med funktioner som anges i ett lättläst format, för att göra det lättare att välja.

Vad händer om min webbplats expanderar?

Ditt webbhotell bör vara tillräckligt flexibelt för att du ska kunna byta från en paket med funktioner till ett annat, och om inte, kan du behöva överväga att byta leverantörer inom en snar framtid. För att undvika krångel, väljer du därför ett webbhotell som är tillräckligt stort och väletablerad för att hjälpa ditt företag att växa i stället för att stå i vägen för dig. Om du t.ex. funderar på att använda e-handel på din webbplats någon gång i framtiden, bör det finnas en möjlighet att införa detta.

Om du startar en helt ny webbplats, bör ditt webbhotell kunna ge dig tillräckligt med råd och stöd för att hjälpa dig att designa den. Ta reda på vilka verktyg de har för att hjälpa, och om webbdesignens kontrollpanel är användarvänlig. Många webbhotelleverantörer erbjuder mallar för webbplatser som kan göra jobbet mycket enklare. Kontrollera om du kan ladda upp filer från din egen dator, till exempel logotyp och innehåll. Du ska kunna komma åt din webbplats när du vill för att redigera den.

Din leverantör bör vara bra på att kommunicera  och skicka uppdateringar om trafik till din webbplats. Varifrån i världen är besökarna? Hur många personer besöker alla sidor? Detta kommer att hjälpa dig att räkna ut vad du behöver göra för att förbättra din webbplats och se vad som lockar kunder.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hemsidor blir enklare att underhålla
Skydd mot DDoS attacker
CBS går med i Youtubes streaming tv
Hur påverkar detta din SEO?
Utrustning till videomöten