Du är inte inloggad.

Artikel

Defense of the ancients (Dota 2)

Defense of the ancients eller Dota 2 som det är mer välkänt som är ett moba-dataspel där 10 spelare fightas på en spelplan för att ta sig in i motståndarens bas och förstöra deras ancient. 

Spelet härstammar från Warcarft 3 och många av hjältarna har fortfarande sitt ursprung från spelet. I skrivande stund är Dota 2 ett av världens mest spelade onlinespel med hundratusentals spelare varje månad. 

Varje hjälte har unika förmågor som de kan anväda i striderna mot motståndarlaget, tillsammans med sina lagkamrater kan man skapa kombinationer, där man använder sina förmågor för att få ett övertag i striden. Med 4 förmågor per hjälte och med 119 hjältar så är spelet ansett som ett av de mest komplexa dataspelen i världen och många jämför spelet med en modern variant av schak där varje drag på spelplanen av ett lag behöver kontras av ett motdrag av motståndarlaget. 

För att göra det ännu mer komplecerat så finns det även unika föremål man kan köpa till sina hjältar för att förbättra  deras förmångor eller till och med skapa nya.

Den mest välkända turneringen inom Dota 2 är The International som är lite som VM där lag från hela världen kämpar om en plats i turneringen. På grund av Corona så ställdes The International in 2020, som för övrigt skulle spelas i Stockholm. Men 2019 var prispoolen för turneringen hela $34 miljoner, vilket sätter en enorm press på spelarna där ett litet misstag kan vara förödande för hela turneringen. 

Om du vill veta mer om spelet kan du läsa mer på Dotas officiella webbplats.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Introduktion till CDN-tjänster
Artikelkatalog - Ett verktyg för internetmarknadsföraren
Leverantörer av webbhotell - läs mer
Undvik trasig mobil
Virtuella konferens