Du är inte inloggad.

Artikel

Tips för att förbättra hastigheten påer bredbandsuppkoppling

Oavsett hur snabbt bredband du betalar för så händer det att det inte funkar. Det kan hända när du minst anar det, du kanske är mitt uppe i ett viktigt arbetsmoment, ett skypesamtal med den

semestrande familjen eller kanske bara mitt i den där extremt spännande säsongsfinalen på Netflix. Oavsett när så är det nästan alltid opraktiskt. Oftast när en bredbandsuppkoppling ställer till med problem är det däremot inte så att själva uppkopplingen strular, utan att något är fel eller otillräckligt i överföringskedjan mellan dig och din bredbandsleverantör. Här är ett par tips på vad du kan göra när du helt enkelt inte kan vänta till imorgon.

1. Kolla hastigheten på din uppkoppling

Med tjänster som bredbandskollen.se kan du kolla hur mycket bandbredd du har tillgänglig för tillfället. Bandbredden varierar med tid på dygnet och vad andra datorer på nätverket i din närhet gör. Om den är allt för låg under en längre period bör du kontakta din operatör, men om den visar sig vara hög trots att det inte funkar får du leta dig vidare genom kedjan.

2. Kolla din WiFi-anslutning

Förr i tiden, när internet fortfarande tog sig fram till datorn uteslutande genom kablar kunde kablarna gå av, nötas sönder eller bara börja glappa. WiFi har liknande svagheter: en skorstensstock kan dra ner kvaliteten på WiFi-signalen dramatiskt. Något så enkelt som att routern står i närheten av ett kylskåp kan vara boven. Se om du kan få bättre anslutning till nätverket på en annan plats.

3. Uppdatera din dator

Mjukvara är färskvara. Gammal programvara kan ha problem som inte visat sig förrän någon annan, någon annan stans uppdaterar en tjänst du använder. Se till att din dator är så uppdaterad den kan vara.

4. Håll ut

Om inget verkar fungera och internet fortfarande strular så kan det bli så att du får vänta en stund. Tänd ett ljus, läs en bok och försök av njuta av-/nerkopplingen. Om det fortfarande inte kommit igång imorgon så ring din bredbandsleverantör och gråt ut. (Här finns ocksåen fördel för företag att hämta: en av fördelarna med bredbandsanslutningar för företag är att man med lite tur kan fåförtur i problemlösningskön…) Det finns nämligen problem som kan uppståpåandra platser än din ände av repet…


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köpa hemsida via webbyrå
Datafångst för smidigt informationsupptag
Framgångsrika marknadsundersökningar i Stockholm
Är det svårt lära sig SEO och vart ska jag vända mig
SEOs betydelse för Start-ups