Du är inte inloggad.

Artikel

Varför fula skor har en Moment In Fashion

Birkenstocks var topp sökt sko på Google i början av sommaren. Velcro Tevas och gummi Crocs båda gjort framträdanden på New York Fashion Week banor. Sedan hände detta: en sandal-boot hybrid så objektivt otäckt att CNBC, racked och Cosmopolitan alla dubbade det fulaste sko genom tiderna.
Zeemeermin Ronde hals Mouwloos Jersey Korte sleep Jurken
 
Vad i helvete händer? Finns det verkligen, som Bloomberg View dubbar denna trend, en "miljarder dollar Race för Fulaste Shoe?"
 
Ja och nej. Vissa aspekter av denna ström mode cykeln är helt förutsägbara, medan andra är nya, och drivs av dagens betydande press på varumärken att vinna över en viss typ av mode påverkare: Cool Girl.
 
Den flytande röda klänning säkrades och fastsatt in på Mirandas midjan med ett tjockt läderbälte, vilket också bidragit till att lyfta fram hennes trim midjan.
 
Hon avrundade sin look med ett par matchande peep-toe höga klackar, som lagt lite höjd till Mirandas svelte ram; se hennes klänning inte dra längs golvet.
 
Miranda höll hennes garderob lättlästa och bara valde att utrusta henne att se med guld hoop örhängen och ett enkelt matchande armband.
 
Bär hennes lås stil och drog tillbaka av hennes ansikte i en elegant hästsvans, mor-of-en tillät henne naturligtvis slående utseende att komma i förgrunden.
 
Iklädd en minimal mängd av make-up, drog Miranda uppmärksamhet på läpparna med en blixt av slående scharlakansröd läppstift.
 
Och medan hennes ankomst till händelsen var värd mode royalty, visade hon upp sin sanna modell referenser som hon tog till catwalken efter en snabb förändring.
 
Byta till störta blek guld nummer, struttade den tidigare Victorias Secret ängel ner banan i en hisnande promenad.
 
Med en djup urringning, den andra klänning säkerställt att en kittlande mängd hud visades; men det lyckades hålla på blygsamma sida skräddar sassiness.
 
Lägga ett par guld klackar till hennes blick lyckades modellen flytta hålla balansen på det metalliska banan.
 
Cool Girl omges av myt - hon är alltid fashion-forward men aldrig försöker alltför hårt. Hon omfamnar oförskräckt nya stilar men förkastar dem när de träffar en kritisk massa och bli alltför populär. Dagens version blir fotograferad utanför fashion week, och har en enorm Instagram efter. Cool Girl är anledningen till, efter en kort stund på 1960-talet, och sedan en annan framträdande i början av 1990-talet, Birkenstocks finns överallt igen. Hon började använda dem några somrar tillbaka och nu, 2016, har varumärket mobila Google-sökningar fyrdubblats jämfört med föregående år.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Protester och köer
Valentin, vem var det?
Vinterdäck eller sommardäck
Jämför innan däck-och fälgköp
Bertil Vallien