Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är en molntjänst?

Banbrytande nyhet
Molntjänster är den senaste revolutionerande nyheten som är på allas läppar inom hela IT-branschen. Vad är då denna banbrytande molntjänst? Molntjänster är den senaste lösningen inom IT-branschen som helt eliminerar problemet med dyr lokal IT-utrustning och IT-underhåll för alla sorters företag. Molnet är ett annat ord för internet och tjänsten ger dig möjligheten att koppla upp datorn mot nätet för att hantera program, datalagring, kapacitet och processorkraft på en extern resurs. Det finns inte längre någon anledning att använda dyra lösningar såsom att installera program eller lagra data lokalt på din dator.

Brett utbud
Företag världen över, från nystartade webbföretag till internationella banker, har upptäckt molntjänstens fördelar och utbudet av molntjänster ökar ständigt. Du kan nu hyra in dig på ett molntjänstföretag som specialiserar sig på ditt specifika område med mängder av olika företagsapplikationer som tillfredställer ditt unika behov.  Oavsett om du har behov av CRM, faktureringsprogram, tidsrapportering, e-handel, backup eller andra branschspecifika applikationer finns lösningen för dig med molntjänster.

Fördelar med molntjänst
En av främsta fördelarna med molntjänst, förutom minskade IT-kostnaderna, är tillgänglighen som det innebär att inte lagra data på en enskild plats. Med IT-molnet får du enkelt tillgång till dina filer, program och resurser vart du än befinner dig.  Mobiliteten ger bland annat möjlighet att använda smarta mobiltelefoner för exempelvis tidsrapportering på fältet. Med molntjänst slipper du dessutom bekymret med drift och underhåll. Leverantörerna ansvarar för installation, uppdateringar och säkerhetskopiering.  Molntjänst är även perfekt när ditt företag ska utvecklas, växa och öka produktionen. Med molntjänst är det lätt att lägga till nya tjänster vilket underlättar för företag att få tillgång till nya funktioner som höjer produktiviteten. Du kan numera ägna dig åt din kärnverksamhet och låta molntjänstföretaget sköta det tidskrävande IT-arbetet.

 

Tekniksajten hittar du fler fördelar om molntjänst och hur det fungerar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fusk till FarmVille 2
Vilket webbhotell är det bästa?
Fallgropar med Casino på Nätet
E-postmarknadsföring - en kraftfull kanal
Populärt med länkbyten