Du är inte inloggad.

Artikel

Hyra bil i USA – Tänk på att…

Det är extremt få som åker från Sverige till USA och tar med sig sin egen bil. Det är visserligen fullt möjligt genom att låta bilen åka som fraktgods på ett fraktfartyg medan man själv flyger och väntar in fartyget när man kommit fram. Men det tillhör verkligen undantagen. De som behöver en bil på semestern på andra sidan Atlanten gör detta genom att hyra en.  Det finns gott om hyrbilsställen och man får köra med svenska körkortet. Men däremot finns det en hel del regler som skiljer mot reglerna i Sverige.

Ett exempel är att man inte får använda mobiltelefon när man kör. I Sverige är det fortfarande tillåtet även om det i land efter land blir olagligt. Inte så konstigt med tanke på den minskade koncentrationsförmågan i de tillfällen som förare både pratar i telefon och ska ha kontroll på vägen.

En annan är synen på vad som gäller kring bilbarnstolar. Då lagarna och reglerna är olika i de olika delstaterna i USA bör man inte helt förlita sig på information man fått i en delstat. Det enklaste är att hyra bil i den delstat som man har tänkt köra i. Då är bilen till största sannolikhet utrustad för att klara av de lagkrav som finns. Ska man däremot hyra bilen i en delstat i USA och sedan köra runt i landet kan det vara bra att säga detta så biluthyrarna kan ge tips och råd på vad man ska tänka på.

Någon speciell utrustning måste man däremot inte ha i bilen så som varningstriangel eller bogserlina. Däremot är det en fördel att ha med det oavsett. Olyckan håller sig ju inte borta bara för att det inte är obligatorisk att ha med sig hjälpmedel.

Reglerna ovan uppdaterades 2012 och kan ha förändrats sedan dess. Även om just trafikregler inte förändras speciellt ofta.

Hyra bil

Bilen hyr du enkelt redan här i Sverige på Hyrbilguiden.se USA eller www.Usahyrbil.se. Så ta med dig riktigt bra musik (köps exempelvis på National.se), tryck i skivan i CD-spelaren i bilen och njut av de amerikanska vägarna. Landet som verkligen är byggt utifrån bilismen ger härliga upplevelser var man än åker. Varför inte göra som många andra och köra från östkusten till västkusten. Då får du ett ”snitt” av den amerikanska kulturen rakt över. Men kom ihåg – alla trafikregler är inte samma som hemma. Fråga därför biluthyraren på plats om det är något speciellt som du behöver tänka på..


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Besök Simi Valley Tattoo i Kalifornien
Ett besök till Kebnekaise
Passion för resor
Smarta tips för dig som letar hotell i London
Däcks