Du är inte inloggad.

Artikel

Barcelona reseguide

Den katalanska huvudstaden Barcelona, anses vara en av Europas vackraste städer som erbjuder det mesta en turist kan tänka sig. Staden är ett populärt resmål som passar den som vill uppleva storslagna byggnadsverk, smaka det spanska köket, koppla av med sol och bad eller shoppa i en storstad.

Barcelona har drygt 1.6 miljoner invånare och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Staden ligger vid landets nordöstra kust ut mot Medelhavet och är en av de mest tätbefolkade storstäderna i världen. Barcelona har årligen cirka 5 miljoner turister som besöker staden.

Det finns väldigt många kända sevärdheter i Barcelona och oavsett hur många gånger du än besöker staden kommer du att finna nya spännande platser att upptäcka varje gång. Många av stadens sevärdheter är verk av den berömde arkitekten Antoni Gaudi såsom till exempel den ofullständiga basilikan Sagrada Familia som började uppföras under 1882 och beräknas stå färdig år 2026. Ytterligare vackra byggnadsverk som utformats av Gaudi är bland annat Casa Mila och Parc Guell.

En trevlig attraktion i Barcelona är den breda boulevarden La Rambla som är stadens mest bevandrade gata. Här myllrar det av människor dagarna i ända och gatan kantas av gatuartister, konstnärer, tidningskiosker, tapasbarer och butiker med mera. Vidare finns det flera torg med uteserveringar och den trevliga saluhallen La Boqueria ligger på gatan.

På berget Montjuic ligger stadsdelen med samma namn varifrån utsikten över staden är fantastisk. Här finns bland annat fontänen Font Màgica som är känd för sin spektakulära ljus- och ljudföreställning. Vidare finns här sevärdheter i form av Castell de Montjuic, det nationella konstmuseet och olympiastadion och det går att åka linbana till och från denna stadsdel.

För fotbollsfrälsta som turistar i Barcelona är ett besök på FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou ett måste. Det är Europas största stadium som även rymmer ett museum som ståtar med alla troféer som klubben vunnit genom åren och som har mer än en miljon årliga besökare.

Barcelona är en av få storstäder som kan erbjuda en rejäl sandstrand i form av den mer än en kilometer långa Barceloneta. Staden är väldigt trendkänslig och sedd som en av de bästa shoppingstäderna i Europa. Här finns allt en shoppingsugen kan tänka sig från moderna shoppingcenter till exklusiva butiker.

Nattlivet har ett brett utbud och kan erbjuda all sorts musik och nattklubbsliv som tänkas kan. Här uppträder ofta kända DJ:s från hela världen på nattklubbar som har öppet långt in på morgontimmarna.

För barnfamiljerna finns det även ett zoo centralt i staden och ett stort, välbesökt akvarie i hamnen inte långt från stranden. I stadens utkant finns även ett nöjesfält vid namn Tibidabo och utanför staden ligger dels en större nöjespark, Port Aventura, och även vattenparken Illa Fantasia.

Flygtiden till Barcelona är cirka 3.5 timmar från Stockholm med direktflyg och cirka 3 timmar från Köpenhamn. Eftersom staden besöks av miljontals med turister varje år finns det gott om hotell i Barcelona. Den katalanska staden är ett perfekt resmål för den som vill bege sig iväg på en weekendresa då det går att hinna med en hel del i Barcelona under en helg. Det finns mång arrangörer som erbjuder paketresor där flyg och hotell ingår och det är bara att söka på internet för att få en prisuppfattning om vad dessa paketresor kan kosta.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badringar av traktordäck
Två slott i Skåne att gifta sig på
Reseguide till Thailand
Resa til Rom
Jämför flyg