Du är inte inloggad.

Artikel

Weekendpaket i herrgårdsmiljö populärt

Hela vårt land är fyllt av slott och herrgårdar. Många av dessa är privatägda och allmänheten har inte tillträde. Vissa är museer och möjliga att besöka, men fler och fler slott och herrgårdar runtom i landet öppnas nu som konferensanläggningar eller hotell med restaurangverksamhet. Här finns fina weekendpaket för den som är sugen på en helg i herrgårdsmiljö. 

För den som vill komma iväg en helg men inte åka så långt som krävs för en storstadshelg i Europa är det ett utmärkt alternativ att uppleva svensk slottsmiljö på ett weekendpaket på herrgård. Det finns flera slott och herrgårdar runtom i landet som erbjuder weekendpaket och de är ganska väl spridda över landet. Flest ligger i Mälardalen, Östergötland och Skåne, men också i Dalarna och i övriga landet finns vackra miljöer att njuta av. Att vårt svenska kulturarv är tillgängligt för oss att njuta av på det här sättet är värt att utnyttjas.

Weekendpaket på herrgård

Under din weekend bor du i herrgårdens gästrum i unika miljöer med historiska anor. De vackra miljöerna ger en romantisk inramning till din vistelse och ett weekendpaket på herrgård är ett utmärkt sätt att fira en bröllopsdag eller förlovning med din partner.
Många av de slott och herrgårdar som erbjuder boende har också restaurangverksamhet. Ofta är det mat av hög kvalitet, lagad med närodlade råvaror och ett hållbart ekologiskt tankesätt. Maten är anpassad efter säsongen och omgivningarna, kanske kan du innan middagen ta en promenad i köksträdgården där grönsakerna odlas.

Weekendpaket på slott och herrgårdar har blivit populära på senare år och det finns researrangörer som specialiserat sig just på dessa och kan erbjuda ett weekendpaket som passar just era önskemål. Njut av en härlig helg i vackra miljöer, och ta den av ett svenskt kulturarv. Garanterad avkoppling!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Stockholm – en stad för alla kulturer
Alpresor – Stor variation och prisvärdhet
Vilka olika Standby tält finns det?
Reseguide för Brisbane – Australien
Ta väl hand om din bil