Du är inte inloggad.

Artikel

10 användbara tips i sökandet efter ditt framtida coworking-kontor

Den globala coworking-trenden och andan fortsätter sitt enorma genombrott och framgång. Aldrig tidigare har utbudet av spännande och kreativt utformade coworking-miljöer varit så stort. (Foto: UMA Workspace)

Vågen av coworking-kontor fortsatte sin energiska framfart under 2018 och lyckades även skölja över nya oupptäckta platser. Kafeéer och restauranger runt om i världen såg sin chans att utnyttja deras, under dagtid, halvtomma lokaler genom att öppna upp för coworking.

Coworkingens förmåga att få folk att hitta och börja arbeta på nya sätt, både över professionella gränser, sektorer, företagsstorlekar och platser, kommer att expandera även i år och börja inkludera både hotellobbyer, köpcentrum och liknande lämpliga platser, förväntar experter. 

Delade arbetsytor och arbetsmiljöer förenar människor med olika bakgrund, idéer och metoder, och stöttar entreprenörer i deras arbete att utveckla mer kreativa och genomförbara idéer och lösningar.

För dessa nyetablerade företagare är oftast den största utmaningen att lyckas med att disponera sin tid på bästa möjliga sätt och att hålla motivationen och en hög produktivitetsnivå uppe genom hela arbetsveckan. Detta kan en god coworking-miljö hjälpa till med, eftersom det kan vara lättare att hålla ett bra fokus i en miljö som ligger utanför hemmakontoret. 

MatchOffice News har därför satt ihop en lista över 10 användbara tips på hur du kommer igång med att hitta din nya skrivbordplats i den coworking-miljön som passar dig:  

 

1. Var vill du jobba?

Läget kan vara avgörande för dina framtida affärer. Ska kontoret ligga nära ditt hem, dina kunder, samarbetspartners eller liknande? Se till att identifiera vad som är viktigast för dig när du väljer placeringen av ditt nya coworking-högkvarter. Kom ihåg att de större coworking-företagen har kontor på flera olika ställen och att man som medlem oftast har tillgång till alla platser. 

2. Vad är dina behov?

Identifiera hur din framtida coworking-plats ska vara. Behöver du ett skrivbord dagligen eller kanske en representativ arbetsplats där du kan hålla företagsmöten? Eller har du egentligen bara behov för att komma bort från hemmakontoret och ha möjlighet för att sitta i en business lounge lite då och då, möjligtvis på ett flexibelt dagspass eller kanske på flera olika ställen.

3. Ge det ett försök

Kom överens om en gratis arbetsdag, eller ett så kallat dagskort, hos den eller de cowokring-uthyrare som du har valt ut som potentiella arbetsplatser. Känn efter ordentligt om du omedelbart trivs med lokalens sociala atmosfär och teamspirit, men också med miljöns inredning, ljud- och ljusförhållanden och andra tekniska faciliteter.

 

Den sociala dimensionen är en av de främsta anledningarna till att man söker efter  
en coworking-miljö, men variationen när det kommer till kreativ inredningsdesign, 
rum och möbeldesign är mångfaldig. 

 

4. Spana in verktyg och andra enheter

Kontrollera hur all IT och andra enheter motsvarar dina behov – internet-hastighet, skrivare, espressomaskin, etc. - men också mötes- och konferensrum, samtals- och tysta zoner, som du oundvikligen kommer att använda dig av i ditt framtida arbete.

5. Faller interiören dig i smaken?

Inredningsdesignen är vanligtvis imponerande i en coworking-miljö. Trvis och inspireras du i färgglada miljöer med olika rum- och möbelarrangemang eller arbetar du bäst i traditionella och vanliga kontorsmiljöer? Dagens urval av coworking-spaces har aldrig varit bredare och mer varierat.

6. Nätverksmiljön

Den sociala dimensionen är en av de främsta anledningarna till att du söker dig till en coworking-miljö. Men social sfär, inspiration och avslappning är flera olika saker. Om det är ett strikt professionellt nätverk som du letar efter, bör du prioritera en coworking-miljö som riktar sig precis till din bransch och dina affärsintressen.

7. Glöm inte event-kalendern

Förutom det värdefulla dagliga nätverket som du får genom arbetsplatsens andra coworkare, kan man gynnas både socialt och professionellt av olika typer av events som de flesta coworking-företag kontinuerligt ordnar och erbjuder. Glöm därför inte att spana in platsens event-kalender.

 Trivs och arbetar du bäst i färgglada miljöer med olika rum och möbler, eller är det traditionella 
kontoret bättre för dig? 
Dagens utbud av coworking-spaces har aldrig varit större och mer varierat än vad det är nu. 

 

8. Utrymme för att växa

Om du har ambitionen att utveckla och expandera ditt företag, bör du redan nu tänka på vilka möjligheter som finns för större arbetsytor på arbetsplatsen. Om några månader kanske du behöver fler arbetsstationer och kanske till och med ett separat kontorsrum. Var därför beredd på att vidta åtgärder redan från början.

9. Vad lönar sig bäst

Om du har ambitionen att utveckla och expandera ditt företag, bör du redan nu tänka på vilka möjligheter som finns för större arbetsytor på arbetsplatsen. Om några månader kanske du behöver fler arbetsstationer och kanske till och med ett separat kontorsrum. Var därför beredd på att vidta åtgärder redan från början.

10. Hur binder du dig?

Korta hyresvillkor är en av de stora fördelarna med att välja coworking. Till skillnad från traditionella kontorsobjekt finns oftast möjligheten att binda sig i endast en eller två månader. De stora coworking-företagen arbetar ofta med tre-månaders kontrakt, som automatiskt förnyas tills de sägs upp. 

https://www.matchoffice.se/nyheter/10-anvandbara-tips-i-sokandet-efter-ditt-framtida-coworking-kontor-2290


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur man gör en marknadsundersökning del 1
ISO 27001 kan hjälpa dig att följa GDPR och andra IT-säkerhetskrav som ställs av EU
Rätt glasögon för dig
Allt om Emma Stone
Industriklättring i många arbeten