Du är inte inloggad.

Artikel

Apple hintar om en typ av flexibel skärm

Apples har just patenterat en vikbara iPhone med flexibel display som kan fästas på kläder.

Ett Apple patent publicerades i November som avslöjar företaget har under många år aktivt undersökt en iPhone i delat format med motiv som kräver en flexibel metall-backed OLED-display som kan vikas på mitten.

Som beviljas av US Patent and Trademark Office, Apples amerikanska patentskriften 9.504.170 för "Flexibla bildskärmsenheter" beskriver en iPhone med en vikbar fullskärmsvisning. Liksom clamshell mobiltelefoner populariserades av Motorola på 1990-talet, Apples föreslagna utformningen fälls också i två när den inte används för enkel förvaring.  Du kan från den nya iPhone har intressanta erfarenheter och lära känna nya erfarenheter som att köpa online från made4men.se

Hur fungerar den nya Folding äpple arbete

För att uppnå en vikbar form, förlitar Apples uppfinning på ett antal flexibla delar, varav de viktigaste är en OLED-display och metallstödkonstruktion. För den senare föreslås i dokumentet nitinol, en nickel och titanlegering känd för sin elasticitet och unika formminnes förmågor. Alternativa utföranden innebär flexibla polymerer.

I några exempel, innehåller den vikbara telefonen ett hölje delat chassi eller enhet i övre och nedre sektionerna, var och en innehållande processorer, sensorer och andra typiska smartphone kretsar. Till exempel kan en övre hölje inkluderar kameror, display controllers, högtalarmoduler och ljussensorer, medan den nedre delen rymmer mikrofoner, CPU och GPU, vibrator och andra nödvändiga delar.

De två delarna är fastade via en enda eller flera axelgångjärnsmekanism som stöder rotationsrörelse, så att de två höljespartierna att röra sig relativt varandra. Anslutningar mellan övre och nedre höljet åstadkommes genom flexibla tryckta kretskort.

Installeras över de två höljesstrukturer är displayen. Intressant, konstaterar Apples dokument flexibel skärm kan innehålla extra material för att rymma två eller flera hopfällbara konfigurationer.

I ett exempel, viker den föreslagna smartphone skärm över sig själv liknar en gammal vikbar mobiltelefon som erbjuder extra skydd mot väder och vind. En motsatt konfiguration beskriver displayen som utåt efter vikning för enkel drifts tillgång. I denna andra orientering, kan anordningens hölje innefattar sågtandade spärrhakar vid sina distala ändar för klippning på en användares kläder.

Alternativt kan displayen göras för att dra tillbaka inom en eller båda husen. För att lindra påfrestningarna på den känsliga OLED komponenten föreslår Apple spänn medlemmar och rullar användas för utmatning och indragning skärmen under gångjärns rotation.

Dokumentet fortsätter med att specificera två gångjärns mönster, skyddsglas och betraktningsvinkel överväganden, och olika alternativa utföranden.

Med tanke på iPhone design progression under nästan tio år, är det osannolikt att Apple kommer att släppa en vikbar format smartphone som helst snart. Med detta sagt, den teknik som beskrivs i dagens uppfinning kan en dag göra sin väg till andra produktlinjer som MacBook eller iPad.

På kort sikt är Apple allmänt ryktas att släppa en iPhone-modell med flexibel OLED-display 2017, men formfaktor väntas förbli trogen linjens monolitisk konstruktion.

Apples patent om en vikbar iPhone ansöktes om först i juli 2014 och krediterades till Fletcher R. Rothkopf, Andrew J. M. Janis och Teodor Dabov som dess uppfinnare.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

En härlig morgon i Italien
Hitta duktiga föreläsare i Örebro på ett enkelt sätt
Fotoalbum
Ny på Arbetsmarknaden
Att ta hand om din bil