Du är inte inloggad.

Artikel

Arbeta effektivt och minska resurserna - boka en dagkonferens

Den främsta anledningen till att företag bokar konferenser är för att byta miljö och låta deltagarna träffas för att utbyta idéer och erfarenheter. För det behövs det egentligen inte flera dagar med övernattningar och middagar, eller hur? För många kan det nämligen innebära en stress att vara iväg från arbetet eller familjen i mer än en dag, vilket kan leda till att antalet deltagare blir färre än du som anordnare önskat. Boka därför i stället en dagkonferens på en plats dit alla de anställda enkelt kan ta sig och dra samtidigt nytta av minskade kostnader och förhoppningsvis effektivare möten.

Planering är A och O

För att uppnå detta krävs det förstås fortfarande en del planering. Det gäller att noggrant förbereda upplägget på din dagkonferens för att du ska lyckas hinna med allt det du önskar under en dag. Vilket syfte har konferensen? Vill du ha med någon särskild föreläsare? Vilka diskussioner ska hållas? Ta gärna hjälp av en eventplanerare om du tycker att det känns svårt eller om du vill få en så optimerad och effektiv dag som möjligt. 

Minskade kostnader och lättare att bokföra en dagkonferans

En stor fördel med att begränsa sig till endast en dag är att det innebär betydligt mindre kostnader. Dels behöver du inte betala hyra av konferenslokal för flera dagar, men heller inte bistå med lika många måltider eller övernattningar. Det blir dessutom lättare för den ekonomiansvarige att bokföra en dagskonferens än ett event som sträcker sig över flera dagar. För en längre konferensresa krävs det nämligen ett detaljerat schema med ett program för hur varje dag ska se ut för att den ska bli avdragsgill. Ju färre dagar, desto enklare helt enkelt. 

Välj en bra plats

Förutom planering av själva innehållet är det också otroligt viktigt att välja en strategisk plats för din dagkonferens. Skåne är till exempel ett ypperligt alternativ om du vill bjuda in deltagare från andra länder i Europa, men också från övriga Sverige då det är en smidig plats för både tåg och flyg. På så sätt blir det smidigt för de flesta att vara borta över dagen utan att lägga alltför mycket tid på själva resan. Även om själva konferensen är planerad under kontorstid kan det ändå vara trevligt att planera in en middag på kvällen för de som har möjlighet. En del kanske väljer att boka en natt på hotell för bekvämlighetens skull och då kan det vara kul att hinna spendera tid på ett lite mer avslappnat sätt med de övriga deltagarna. Ibland är det till och med så att de bästa idéerna kommer efter de riktiga mötena! Boka därför en dagkonferens i Skåne med nära till en mysig restaurang där ni kan samlas lite senare på kvällen.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Resa inom Sverige
Ordna en lyckad tillställning i Helsingborg
Arbeta effektivt och minska resurserna - boka en dagkonferens
Hotell Fyrislund i Uppsala
Hitta resor till Berlin på nätet