Du är inte inloggad.

Artikel

Att Sänka Logistikkostnader Kan Starta Med Någonting så Enkelt som Staplingslådor i Plast

De mest effektiva lösningarna för majoriteten av logistikproblem är enkla – ibland så enkelt som att välja Staplingslådor i plast i stället för tunga metallbehållare, eller att ersätta träpallar med plastpallar. Med tanke på sättet industrier fungerar på i dag, kan ett företag hålla sig konkurrenskraftigt om det kan:

  • Snabba upp sin logistikprocess
  • Minska fraktkostnader
  • Minimera andelen skadade produkter i transit
  • Leverera beställningar i tid
  • Bibehålla konkurrenskraftiga priser

Alla dessa aspekter är sammankopplade och alla kretsar kring en kritisk aspekt: Att välja lämpliga förpackningsmaterial för ditt företags behov. Under de senaste åren har plastförpackningar blivit norm för alla branscher, men det är även viktigt att välja specifika modeller av plastbehållare som passar perfekt till din logistikverksamhet. Till exempel behöver stora lager robusta och rymliga pallboxar för att hålla sina produkter välorganiserade, medan företag som skeppar en stor mängd produkter på daglig basis bör använda stapellådor i plast för att maximera användandet av släpvagnsutrymme.

 

Varför Lämpliga Förpackningsmaterial Spelar Roll

När ett företag inte lagrar och levererar sina produkter i plastlådor som passar deras logistikprocesser fungerar inte dessa processer ordentligt. Det finns alltid en fördröjning, en olycka med en trasig behållare, eller ett oönskat överskott på lagerprodukter, allt eftersom leveranskedjan inte fungerar smidigt.

Om du skickar produkter i stora, styva behållare, i stället för Stapellådor i plast, så kommer du att betala mer för varje sändning (eftersom kostnaden beräknas av volymen som upptas) och du tar upp en viktig del av lagret med tomma behållare. Likaså om du tillverkar skrämmande material, men om du använder plastbehållare med liten volym, så kommer ditt företag att samla på sig ett stort lager av onödigt förpackningsmaterial som borde ha ersatts av stora fällbara behållare.

 

Vikten av Stapellådor i Plast För De Flesta Industrier

Bland de mest populära plastförpackningsmaterial, så sticker stapellådor i plast ut som några av de mest mångsidiga produkterna. De designas och tillverkas i ett stort utbud av modeller, med olika funktioner anpassade för varje specifik bransch. Eurobehållare kommer i en rad olika sorter, i olika dimensioner, och även stapelbara behållare. På detta sätt kan de användas i nästan varje industri, från tillverkning och distribuering till återförsäljnings- och kurirtjänster. Bilindustrin använder de specialdesignade Galia och VDA-KLT stapellådorna.

Dessa lådor representerar en pålitlig ersättning av vilken annan slags trä- eller metallåda som helst, då de erbjuder en väldigt låg ägandekostnad. De passar på standard EURO- eller ISO-pallar och de hjälper företag att reducera sina transportkostnader för leveranser.

 

Kraften Hos Ett Exempel

Det bästa sättet att illustrera vad stapellådor i plast kan erbjuda är att återberätta en av våra fallstudier. En viktig europeisk tillverkare av lyxarmatur för badrum höll på att förlora kampen mot logistikkostnader, och led förluster från skadade produkter och kostnader från att ersätta skadat förpackningsmaterial.

Detta företag använde trälådor för att lagra dyra och handgjorda badrumstillbehör av det enda skälet att lådorna hade en specifik avlång form som passade deras produkter. Dessa opålitliga lådor ersattes med stapellådor i plast med exakt samma dimensioner, men även för att garantera långtidsanvändning och ge adekvat skydd åt de förpackade produkterna.

Det uppkom absolut inga störningar i bolagets verksamhet när de ersatte de gamla lådorna med stapellådor i plast; å andra sidan såg man en betydande nedgång i deras totala logistikkostnader, synlig under de kommande månaderna efter implementeringen av de nya förpackningsmaterialen.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Facket hjälper dig i arbetet
4 saker du och dina anställda kan göra för att bättra på effektiviteten
Kredithantering och andra tjänster för företag som vill bli mer effektiva
Könssjukdomar
Hållbara och miljövänliga logistikprocesser: Ecopack är lösningen