Du är inte inloggad.

Artikel

Bärning av lastbil E6

Bärgning av Lastbil E6 
 
En lastbil körde av E6 i södergående riktning norr om Stenungsund på måndags förmiddagen. Det är Stora skador på platsen och  gör att vägen beräknas öppnas för trafik igen till kvällen.
 
Vid 09.45-tiden körde en lastbil av motorvägen  norr om Ödsmålsbron. Polis var först på plats.
Det är en lastbil som har kört ner i diket. Det ska inte några personskador. Patrullen på plats har velat få dit räddningstjänsten då man misstänker läckage. Enligt uppgift från polisen ska lastbilen kanat av vägbanan. Vi söker en bärgare som kan komma att bärga lastbilen.
 
Vi är på plats och kontrollerar nu om det är något diesel läckage och om vi måste sanera, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Göteborg.
En fil i södergående riktning är avstängd under räddningsarbetet. Räddningstjänsten uppger att ett saneringsföretag är på väg fram för att vara på plats under bärgningen av lastbilen.
 
Vi kan inte se något läckage i nuläget, men man vet inte hur det blir under bärgning. Vi har lämnat platsen men lastbilen ska bärgas och det kommer säkert att påverka trafiken en del.
Det är mycket som är nedkört och förstört, så därför tar det tid. De håller fortfarande på med bärgningen av lastbilen. Men det är stora skador på platsen och det kommer att ta tid att röja upp.
 
Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott i samband med olyckan. Varken polisen eller räddningstjänsten har uppgifter om att det blev något läckage på platsen.
Föraren ska inte ha klarat av den hala vägbana och blev överaskad och kana av vägen. De har tömt tanken i alla fall och polisen på plats hjälpte föraren till en närliggande restaurang så han slapp stå ute i kylan.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

En ren bil är en säkrare bil
Bilbatteri
Silikonslang för högsta hållbarhet
Lägenhet i Thailand
Välja rätt advokat